Сьогодні, 5 серпня, у церковному календарі відзначається свято Почаївської ікони Божої Матері, яка є найшанованішою святинею серед віруючих слов'янського світу.

Детальніше про день 5 серпня, його історію, традиції, прикмети та заборони читайте в нашому матеріалі.

Походження цієї ікони залишається невідомим, проте за переказами вона була створена у Болгарії чи Візантії у візантійському стилі. Понад 400 років ця чудотворна святиня знаходиться у Почаєві (Тернопільська область) у Почаївській лаврі. У монастирських книгах знайдено безліч записів про чудеса, які відбувалися завдяки цій іконі. Особливо часто до неї зверталися люди, які шукали зцілення від невиліковних хвороб.

Що заборонено робити 5 серпня

1. Не можна сваритися і сумувати 5 серпня - згідно з давніми віруваннями, якщо 5 серпня увійдете в суперечку або падатимете духом, то весь наступний місяць інші люди будуть поводитися з вами так само негативно.

2. Заборонено 5 серпня ставати скупим, особливо коли йдеться про знання - якщо 5 серпня хтось звернеться до вас з проханням про пораду чи допомогу, обов'язково відгукніться та надайте їй необхідну підтримку.

3. Не варто лінуватися і довго спати 5 серпня – якщо ви витрачаєте час на ледарство та відкладаєте виконання запланованих справ 5 серпня, тобто ризик не встигнути зробити все, що було заплановано.

Народні прикмети та традиції 5 серпня

- Якщо 5 серпня спостерігається багато зірок на небі, це може віщувати наближення дощу за кілька днів.

- Якщо 5 серпня ввечері по землі починає стелити туман, це може свідчити про настання спеки.

- Якщо зірки яскраво мерехтять на світанку 5 серпня, це може віщувати наближення дощових днів через кілька днів.

- Якщо павук плете павутину у бік півночі 5 серпня, очікується похолодання, тоді як плетіння павутини опівдні може вказувати на продовження спекотних днів.

- Якщо сич голосно кричить 5 серпня, це може бути провісником наближення похолодання.

Читайте також:

Дуже несподівано: комусь з українців доведеться повернути 6500 гривень, отриманих від держави

Приватбанк видасть українцям допомогу: як можна отримати 6 тисяч гривень

Достроковий вихід на пенсію: які документи потрібно подати та хто може цим скористатися