У кожної господині рано чи пізно відбувається казус - набрякають і вибухають банки з консервацією. І це справжній страх для всіх господарок! Адже скільки сил витрачатися на консервування овочів, фруктів і ягід, скільки грошей йде на те, щоб запастися консервованими продуктами на користь, і здуті банки, що вибухнули, абсолютно недоречно псують всю картину ідилії.

Але вирішити проблему просто. Про те, чому здуваються та вибухають банки з консервацією, читайте у нашому матеріалі.

Очищені від використання скляні банки слід замочити у теплій чистій воді з додаванням питної соди (1 чайна ложка на 1 літр води) за 1-2 години до миття. Потім банки промивають гарячою водою з содою та обдають окропом. Щоб забезпечити додаткову стерильність, після миття банки можна дезінфікувати за допомогою пари. Просто помістіть їх над киплячим чайником на кілька хвилин, щоб пара проникла всередину банок. Також можна розжарити банки у духовці.

Для прожарювання пляшок їх закривають ватними пробками, які потім потрібно видалити перед наповненням пляшок.

Кришки з бляшанки, покриті лаком, слід підготувати так. Гумові прокладки та кришки ретельно промивають слабким розчином соди, потім обполіскують чистою водою і кип'ятять протягом 5 хвилин. Кришки зі скла, нержавіючої сталі та гумові ущільнювачі також промивають із содою та кип'ятять протягом 15 хвилин. Чисті банки та кришки слід закрити попередньо пропрасованими серветками. Кришки зберігають у каструлі з водою протягом 1-2 годин перед використанням. Якщо робота затримується, рекомендується повторно прокип'ятити кришки у воді протягом 2-3 хвилини.

Читайте також:

І не потрібно жодних банок: як швидко зробити малосольні огірки у пакеті. Виходять хрусткими

Проста хитрість: як швидко простерилізувати всі банки без пари

Обов'язково спробуйте: як стерилізувати банки у мікрохвильовій печі. Чи не кожна господиня про це знає