В поліції кажуть, що безпечний рух на дорозі вимагає співробітництва між водіями, а не змагання. І справді, для забезпечення порядку на дорозі водії мають співпрацювати і поважати одне одного, а також інших учасників дорожнього руху, дбати про безпечність руху та дотримуватись певних етичних норм. От тільки не всі водії, на жаль, можуть приборкати свій бурхливий темперамент. Іноді це може комусь вартувати життя.

Так, у неділю, 30 липня, в Києві водій Cadillac Escalade на вулиці Олени Теліги заблокував "швидку", яка везла дитину до реанімації.

За свідченням очевидців, швидка рухалася з увімкненими проблисковими маячками та спеціальним звуковим сигналом та транспортувала до лікарні 2-річну дитину.

Однак одному з водіїв не сподобалось і навіть обурило, що у крайній лівій смузі поспішає спецтранспорт.

Не довго думаючи чоловік вийшов "розібратися" з лікарями, проте, почувши про дитину, майже одразу пішов.

Цікаво, що словесний конфлікт між водієм позашляховика та бригадою швидкої, яка рятувала дитину, почався ще під час руху. Водій після зупинки швидкої підійшов до медиків та кричав: “Що ти показав?” У відповідь вони питали: “А ти що казав?"

До речі, реакцію поліції довго чекати не довелось. Так, поліцейські Подільського управління оперативно надали орієнтування по автівці усім нарядам поліції, а за допомогою аналітиків столичного главку правоохоронці легко вирахували маршрут позашляховика.

Таким чином уже близько 16:00 години 30 липня патрульні поліцейські, спецпризначенці полку №1 та оперативники Подільського управління поліції зупинили водія на вулиці Протасів Яр. На місце також прибула слідчо-оперативна група, яка і затримала чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Про це йдеться у фейсбуці поліції Києва.

Слідчі кваліфікували дану подію як хуліганство за статтею 296 Кримінального кодексу. Тепер киянину 1989 року народження загрожує до пʼяти років увʼязнення.

Читайте також:

Удар по Путіну та його престижу: Маломуж розповів про наслідки нового удару по Москві

Його знайшли на козирку під'їзду: у Москві не стало чоловіка та продюсера відомої співачки

Лікарі борються за її життя: зірка фільмів "Зимова вишня" та "Вам і не снилося" терміново доставлено до реанімації