Практично з самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну уряд України заявляв про те, що відповідь за всі злочини Росії буде жорсткою. Власне, так і відбувається останні кілька місяців, коли "прилітає" територією Росії.

Зрозуміло, що ЗСУ роблять удари дуже вибірково, на відміну від російських терористів, які б'ють по житлових кварталах. Здійснюються удари по стратегічним об'єктом, які тим чи іншим чином задіяні у війні з Україною. І нещодавно, генерал армії України, колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж заявив, що недавній удар по Москві має виключно військово-політичний характер. Детальніше про це інформує УНІАН.

При цьому, Маломуж підкреслив, що в Росії вважають, що їхні удари цілком законні, а ось удари у відповідь - ні.

"Чіткі удари по стратегічно важливим для оборони об'єктам - аеродромам, складам з боєприпасами, нафтобазам, пусковим установкам, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України, Росії і Москва. Удари по столиці РФ носить військово-політичний характер. Путін неодноразово заявляв, що Москва неприступна, а тут виходить, що безпілотники завдають ударів, особливо по "Москва-Сіті", де знаходяться об'єкти, що обслуговують війну. Зараз демонструється пробивання лінії захисту, яка вважалася недосяжною. Це удар по престижу Путіна, Міноборони Росії", - пояснив екс-глава СЗР.

Читайте також:

Путін залишиться без Чорноморського флоту, це вже кінець: що кажуть експерти про крах Росії

Російський військовий корабель вже прямо загрожував цивільному судну. Скоро вирушить за крейсером "Москва"? Відео

Один удар одразу по Путіну та по Лукашенку: тепер Росію та Білорусь ніхто не побачить на Олімпіаді-2024

Авіакатастрофа у Росії: на борту повітряного судна вижили не всі. Деталі