У центрі Москви вранці 30 липня пролунали вибухи.

Російська влада заявила, що місто атакувало два дрони, які нібито вдалося відобразити засобам радіоелектронної боротьби. Так, у Міноборони Росії заявили, що один із дронів вдалося знищити у повітрі над територією Одинцовського району Підмосков'я, два інших придушили. У відомстві кажуть, що на території "Москва-Сіті" БПЛА всього лише зазнали краху.

Ось тільки запис із відеореєстратора однієї з машин, яка проїжджала біля місця події, чітко свідчить про те, що близько 04:15 сталися потужні вибухи, а на вулиці з'явився дим.

Довідково:

  • "Москва-Сіті" - це діловий район у Москві на Пресненській набережній. "Москва-Сіті" включає 6 хмарочосів з максимальною висотою 300 метрів і більше. Комплекс також має у своєму складі другу вищу, третю найвищу, п'яту вищу, шосту найвищу, і сьому вищу будову в Європі.

До речі, у вежі "Москва-Сіті", яку нібито атакував безпілотник у Москві, розміщено одразу три російські міністерства – мінекономрозвитку, мінпромторг, мінцифри.

Так, внаслідок вибуху було пошкоджено саме десятий поверх вежі хмарочоса IQ-квартал, де розташований офіс Міністерства цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій РФ.

Документацію міністерства після вибуху на вулиці знайшли перехожі.

Другий вибух стався на нижньому поверсі іншої будівлі біля Москви-Сіті.

За словами мера Москви Сергія Собяніна, внаслідок ранкового НП незначні пошкодження отримали фасади на двох офісних вежах у "Москва-Сіті".

Жертв немає, проте у вежі "Око-2" постраждав охоронець. Будівля знаходиться за адресою 1-й Червоногвардійський проспект, 19.

Свідки події у соцмережах діляться відеозаписами, на яких показано наслідки зіткнення безпілотних апаратів із вежами Москва-Сіті.

До речі, емоції росіян одразу після вибуху безцінні.

Нагадаємо, 24 липня Москву атакували два безпілотники. Тоді БПЛА потрапив до бізнес-центру на вулиці Лихачова. Імовірною метою атаки було розташоване поблизу Міністерство оборони РФ.

Читайте також:

Не встигають тікати: новий і потужний удар по Севастополі. Росіяни в паніці

Якраз вийшла із собакою: дівчина розповіла, як російська ракета потрапила до житлової багатоповерхівки.

Путін уже скаржиться африканцям: хоче переговорів з Україною та НАТО, але на нього вже не звертають уваги