З початку повномасштабної війни з Росією на території України частина чоловічого населення всерйоз стурбувалася своєю долею. Чого гріха таїти, мало хто хоче піти на війну, хоча, безумовно, всі розуміють необхідність формування сильної армії України, яка здатна протистояти російському агресору. Але багато хто думає, що це обійде їхньою стороною й Україна переможе без їхньої безпосередньої участі в бойових діях.

Саме тому у Viber та Telegram було створено чати, які попереджають чоловіків про наявність постів на дорогах України, де військкоми вручають повістки. Однак, ця схема обізнаності виявилася дуже небезпечною, якщо не сказати зрадницьки небезпечною. І докладніше про це повідомляє Апостроф.

Інформація про місця вручення повісток на території Львівської області, яка поширювалася у чатах Telegram та Viber, була передана адміністраторами до Територіального військового комісаріату.

За даними місцевих ЗМІ, кілька людей створили та просунули групи у месенджерах, де люди обмінювалися інформацією про точки вручення повісток. Кількість учасників у цих групах сягала кількох тисяч осіб, і їхні особисті дані було передано адміністраторами у військкомати. Творці цих груп обґрунтували свої дії тим, що оборона країни є обов'язком кожного громадянина відповідно до Конституції.

Скриншот с Апострофа

Скриншот с Апострофа

Скриншот с Апострофа

Скриншот с Апострофа

Читайте також:

Важливо про мобілізацію: що чекає на українців вже з серпня цього року

Вас точно не мобілізують примусово: список тих, кого не торкнеться мобілізація

Скільки зараз платять мобілізованим українцям: названі суми

Ось і почалося: на Київщині вже відкривають десятки справ щодо ухилистів від мобілізації