За останні десять днів уздовж узбережжя Уругваю виявлено близько двох тисяч мертвих пінгвінів.

Причина такої масової загибелі пінгвінів поки що невідома, але це дуже лякає громадськість. Докладніше про масову загибель пінгвінів інформує France24.

Повідомляється, що більшість загиблих пінгвінів належить до виду пінгвінів Магеллана, переважно молодих особин. Вони були виявлені на березі Уругваю, куди їх викинули морські течії, повідомила Кармен Лейзагойєн, керівник департаменту фауни національного міністерства довкілля Уругваю.

За словами Лейзагойєна, причиною смерті пінгвінів стала відсутність їжі та жирових запасів. Вона зауважила, що це явище, хоч і в деякому відсотку, є нормальним, але такі значні масштаби загибелі пінгвінів спостерігаються рідко. Проби взяті з пінгвінів дали негативний результат на наявність пташиного грипу.

Відомо, що пінгвіни Магеллана гніздяться на півдні Аргентини й взимку перетинають Атлантичний океан, мігруючи на північ у пошуках їжі та теплих вод, іноді вони досягають узбережжя Бразилії. Однак, екологи пояснюють збільшення числа смертей пінгвінів Магелланових незаконним і надмірним виловом риби. З 1990-х років з'явилися тварини, яким не вистачає їжі через перенаселення та знищення промислової риби.

Представник однієї з екологічних організацій також зазначив, що на уругвайських пляжах було виявлено мертві буревісники, альбатроси, чайки, морські черепахи та морські леви. Причини такої високої смертності інших морських видів поки що залишаються невідомими.

Читайте також:

Чоловік скопував город і знайшов скарб із 700 золотих та срібних монет. Відео

Під пам'ятником радянському солдату на Київщині виявили те, що важко собі уявити. Фото

Не стало одразу всієї родини з дітьми: родина українців на машині застрягла прямо на залізничному переїзді перед поїздом