Виявляється, багато продуктів, які ми звикли вважати зручними та швидкими для перекушування, насправді є ультрапереробленими і можуть серйозно нашкодити нашому здоров'ю. Дитячі йогурти, готові бутерброди та сендвічі – всі вони входять до цієї категорії.

Докладніше про те, які продукти скорочують життя на 15 років, повідомляє Еxpress.

Варто відзначити, що ультрапереробленими продуктами не обмежується лише сендвічне меню. До списку таких продуктів входять сосиски, ковбаси, консерви, чіпси, солоні снеки, крекери та напівфабрикати, такі як заморожена піца та нагетси. Всі ці продукти містять величезну кількість жиру, цукру та солі, а також екстракти натуральних інгредієнтів, які можуть негативно вплинути на наш кишківник та на загальне самопочуття.

Одна з проблем з ультрапереробленими продуктами полягає в тому, що вони можуть призвести до переїдання. У порівнянні з більш натуральними альтернативами, ці продукти не насичують нас так само, і ми схильні їсти їх у більшій кількості. Експерти навіть порівнюють їхній вплив на організм із цигарками.

Споживання таких продуктів може значно скоротити тривалість життя - до 10 або навіть 15 років. Тому дуже важливо уникати або обмежувати споживання ультраперероблених продуктів і віддавати перевагу більш здоровим і натуральним варіантам.

Одним зі способів відучити себе від цих шкідливих продуктів є збільшення споживання різноманітних рослинних продуктів. Щотижня намагайтеся вживати як мінімум 30 різних рослин, таких як горіхи, різне насіння, кава, спеції, темний шоколад, фрукти та овочі. Це допоможе задовольнити потреби організму в поживних речовинах і водночас забезпечить вам гарне здоров'я та довголіття.

Читайте також:

Буде постійно витріщати: названі продукти, які викликають постійне здуття живота

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, які заборонені при підвищеному тиску

Вас ненавидітимуть: які продукти в рази посилюють дикий запах поту. Краще від них відмовитись