До кінця тижня в Україні очікуються сильні зливи, подекуди грози та шквали, а на півдні вдарить спека до +34°. На тлі тривалого періоду високих температур, навіть є ризик розвитку ґрунтової посухи у південних, центральних та місцями у східних областях. Високим очікується і рівень пожежної небезпеки у регіонах.

Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича.

Погода 13 липня

У середині тижня у західних областях, вдень також місцями у центральних та північних регіонах пройдуть дощі з грозами. Також у західній частині вдень місцями очікуються сильні зливи. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах +12...+17°С, узбережжя морів до +22°С; вдень +23...+28 °С, у центральних та південних областях повітря прогріється до +29...+34 °С.

Погода 14 липня

У п'ятницю вночі у західних, центральних та північних областях пройдуть дощі, місцями опади будуть сильними. Вдень опади перемістяться на північ до Лівобережжя країни. Місцями прогнозуються грози та шквали 15-20 м/с. Вітер буде південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +16...+21°С, удень +24...+29°С, у північних та місцями центральних регіонах буде свіжіша, +18...+23°С.

Погода 15 липня

"У суботу, 15 липня, на півночі Лівобережжя збережеться нестійка дощова погода, на решті країни істотних опадів не передбачається", - прогнозує синоптик. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, у східній частині місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +13...+18°С, вдень +24...+29°С, але в півдні - до +31°С.

Погода 16 липня

У неділю вночі буде без опадів, а вдень у північних та східних областях очікуються невеликі короткочасні дощі та грози. Температура повітря вночі становитиме +15...+20°С, вдень +25...+30°С, на півдні стовпчики термометрів підвищаться до +33°С.

Що ж до столиці України, Києва, то за прогнозом синоптиків, температура в Києві найближчими днями поступово підвищуватиметься, але сильної спеки не буде - максимум +27°. Перед вихідними у столиці пройде дощ, який трохи знизить градуси.

Нагадаємо, що 3 липня 2023 року вчені зафіксували найспекотніший день за всю історію метеорологічних спостережень, причиною цього стало як глобальне потепління, так і явище Ель-Ніньо (тобто підвищення температури поверхні Тихого океану). За словами вчених, луна цих світових метеорологічних процесів виявить себе в Україні з другої половини липня, але найбільше зачепить східні, центральні та південні області.

Читайте також:

Ось це пощастило: чоловік знайшов на своєму кукурудзяному полі скарб із монетами. Вони коштують мільйони. Відео

Це вже точно знамення з небес: на Сочі після потопу обвалився град розміром із яблуко

Путін так не наважиться: Байден показав, як засмагає на громадському пляжі у сімейних трусах