Стало відомо, що у місті Чапаєвську Самарської області на заводі "Промсинтез" у п'ятницю, 7 липня 2023 року, стався вибух. Одним із перших про подію написав телеграм-канал SHOT із посиланням на екстрені служби.

Серед версій події - рвонула труба з подачі азоту під час ремонтних робіт. Також була інформація, що вибух стався під час демонтажу обладнання під час проведення ремонтних робіт.

Проте факт залишається фактом - під час вибуху на хімічному заводі "Промсинтез" у Самарській області шестеро людей загинули, ще двоє постраждали.

Усі загиблі та постраждалі – робітники 3-го та 5-го цехів.

Ось список постраждалих під час вибуху на заводі "Промсинтез" у Самарській області:

  • Євген К., 45 років: відкрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку. У тяжкому стані у реанімації лікарні міста Чапаєвська.
  • Валерій Т., 45 років: стан оглушеності. Його обстежують лікарі травматологічного відділення.

Пізніше Рос ЗМІ почали писати, що вибух стався під час виконання зварювальних робіт. За попередньою інформацією, труби, які варили, були не новими. Є дані, що в них могли зберегтися залишки вибухових речовин.

У "Промсинтезі" журналістам відмовили у коментарі: "Жодних коментарів ми зараз не даємо. Ви повинні нас зрозуміти в такій ситуації".

Пригоду також не прокоментувало регіональне управління МНС.

Зазначимо, що це вже другий вибух на промисловому підприємстві у Чапаєвську за 2023 рік. Так, у лютому на Чапаєвському механічному заводі загинула жінка через вибух продукту.

Посилання:

  • "Промсинтез" - один з основних виробників промислових вибухових речовин у Росії та СНД. Завод розташований у місті Чапаєвську та вважається містоутворюючим підприємством. Тут працює близько 1300 осіб.
  • "Промсинтез" – правонаступник Самарського Сергієвського заводу вибухових речовин, заснованого 1911 року.