До війни щоранку Олександр Будько, який родом із Рівного, їхав на роботу до кафе на Подолі. Але вранці 24 лютого 2022 року він вирушив не туди, а шукати нагоди потрапити на фронт. Через півроку, 24 серпня 2022 року, 26-річний український захисник Олександр "Терен" Будько під час контрнаступу в Харківській області втрачає дві ноги. Ось тільки це чоловіка не зламало. Зараз він пише книгу - військову біографію під назвою "Історія впертого чоловіка". А ще Алексчандр Будько став справжньою зіркою у Каліфорнії.

2 липня 2023 року, в рамках останнього із чотирьох благодійних перформансів, воїн вийшов на сцену Каліфорнійського театру та вразив усіх присутніх.

Так, спочатку United Ukrainian Ballet виконали класичну "Жизель", після чого Олександр із іншими колегами по сцені продемонстрували свій танцювальний номер. Відомо, що до США він приїхав на протезування після лікування в Україні.

"Вчора була наша остання "Жизель" у Каліфорнії. Квитки були повністю розпродані, приблизно 3 тисячі місць. Після виступу на сцену вийшов український солдат Олександр Терен, який втратив ноги у боротьбі за свою країну, виконав танець разом з усією компанією", - написав. соліст балету та балетмейстер Олексій Ратманський у Instagram.

Олександр вийшов на сцену у військовій формі та захопив публіку своїм танцем. Усі глядачі у залі, яких було три тисячі, аплодували стоячи. Наприкінці виступу артисти балету підняли військового на руки. Потім усі актори з синьо-жовтими прапорами в руках заспівали гімн України.

Своїм виступом учасникам заходу вдалося не лише привернути увагу до війни в Україні, а й зібрати кошти на гуманітарну допомогу.

До речі, Олександр "Терен" у своєму Instagram зізнався, коли в нього почалося знайомство з балетом та занурення у цей світ. Виявляється, величезну роль у цьому відіграла зустріч із кавалером ордену мистецтв Олексієм Тютюнником.

Крім того, Будько написав листа собі майбутньому ще до поїздки за кордон. Вона також опублікована в мережі.

"Ти ніколи не танцював до поранення, а раптом після — змінилося все. Я сподіваюся, що всі репетиції та старання не пройшли даремно, що ти показав високий клас на великій сцені і довів, що людина не має меж. великих держав довів, що кров, якою окропив землю, дала тобі крила! – сказано там.

Читайте також:

Справжній герой: мешканець Харківщини "поламав" російських окупантів, які зайшли до його будинку

"Так що замовляйте м'ясо, та ковбасу": 5-річний українець став героєм інтернету. Відео набирає мільйони переглядів

Вони захищали Україну: у бою не стало двох братів-близнюків. Фото Героїв