Схоже, голові приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер", бізнесменові Євгену Пригожину його бунт 23-24 червня 2023 просто зійшов з рук. А як інакше назвати те, що йому повертають усі вилучені в день заколоту цінності?

І справді, всі знають, що 24 червня у "ЧВК Вагнер Центр" пройшли розшукові заходи після оголошення "маршу справедливості" головою ПВК "Вагнер". Крім того, навідалися силовики того дня з обшуком та до заміської резиденції Пригожина в елітному котеджному селищі "Північний Версаль" у Приморському районі Петербурга. Нині ж усі цінності Пригожину віддають, не вистачає лише вибачень.

Стало відомо, що напередодні, 5 липня 2023 року, Євген Пригожин приїжджав в управління ФСБ по Петербургу та Ленінградській області, де бізнесменові було повернуто два карабіни "Сайга", нарізний австрійський карабін Steyr Mannlicher, напівавтоматична гвинтівка "АРка" і .

Серед поверненої зброї був і нагородний пістолет, який подарував йому міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу.

За арсеналом до Управління ФСБ по Петербургу та Ленобласті на Ливарному проспекті Євген Пригожин у супроводі охорони приїхав особисто.

"4 липня на початку 17:00 до будівлі Управління ФСБ по Петербургу та Ленобласті на Ливарному проспекті під'їхали BMW 7-ої серії і супроводжуючий його Land Cruiser з охороною. Кортеж припаркувався біля будинку 25 Шпалерною вулицею. Задні двері BMW відчинилися, звідти Пригожин і, пройшовши буквально кілька метрів, сам відкрив казенні масивні двері, праворуч від яких історично висить вивіска "Приймальна", - повідомляли Рос ЗМІ.

Зазначимо, що днем ​​раніше Пригожин отримав 10 мільярдів рублів, які були знайдені у нього при обшуках. Щоправда, на самій процедурі передачі глава "Вагнера" ​​не був присутнім - гроші замість Пригожина приїхав забирати його водій із дорученням.

Нагадаємо, після заколоту Євген Пригожин під особисті гарантії Путіна зміг "піти до Білорусі". 27 червня ФСБ РФ повідомила, що кримінальну справу за фактом держперевороту припинено через те, що "його учасники 24 червня припинили дії, безпосередньо спрямовані на скоєння злочину".

Читайте також:

Повалення Путіна та протести: Гіркін розповів про розвал Росії та безпорадність Кремля

Путін уже готується виводити частину військ із українських земель: що відомо

Путін замітає сліди: почалися розправи у Генштабі. Буде урочистий похорон