Ціни на яйця в Україні зовсім недавно стабілізувалися, проте експерти стверджують, що настав час готуватися до нового зростання цін на яйця.

Детальніше про те, коли чекати на нову хвилю підвищення цін на яйця і до чого готуватися інформує today.ua.

Повідомляється, що вже на початку серпня очікується підвищення цін на яйця, що буде пов'язано зі зростаючими витратами на електроенергію та збільшенням податків на пальне.

На даний момент, за даними від 29 червня, середня ціна за десяток яєць в українських супермаркетах становить 56 гривень. Однак завдяки акційним пропозиціям можна знайти яйця за ціною 47-48 гривень за десяток. У липні очікується фіксація цін на рівні 57-58 гривень за десяток фірмових фасованих яєць.

Світлана Пашко, старший науковий співробітник Інституту аграрної економіки, зазначила, що весняне та літнє зниження цін на яйця відбулося через збільшення пропозиції від приватних господарств. Проте, з червня цей тренд пом'якшав, і зниження цін на яйця стало незначним. З травня по червень роздрібна ціна на яйця впала лише на 0,6-1,1%. Від липня очікується зростання цін на яйця.

У Союзі птахівників України також попередили про підвищення цін на курятину. За словами виробників, вони вже вичерпали свої резерви для компенсації зростання витрат за енергоносії, тому єдиним рішенням буде підвищення відпускних цін для споживачів. А також підвищення податків на пальне та зростання цін на доставку зерна та комбікормів вплинуть і на ціни на яйця.

Читайте також:

Підвищення пенсій у липні: скільки ви отримаєте і кого це торкнеться

Доведеться розщедритися: українцям доведеться сплатити податки за свої квартири

Важливі зміни за кредитами: українцям уріжуть відсотки та заборонять зайві платежі