Багато військових експертів зараз переконані, що незалежно від розвитку ситуації навколо війни Росії проти України в Російську Федерацію рано чи пізно очікує розпад та утворення нових держав. Доказом такого припущення може бути розгубленість у Кремлі 24 червня, коли голова ЧВК "Вагнер" Євген Пригожин робив спробу державного перевороту. А тепер ще стало відомо, що в Росії відбудеться "Національний онлайн-референдум із самовизначення" п'яти республік.

Так, у Росії з 1 липня під гаслом "Досить годувати Москву" стартує друга частина Національного онлайн-референдуму з самовизначення п'яти регіонів Російської Федерації - Чувашії, Карелії, Білгородської, Новгородської та Воронезької республік.

Про це йдеться на офіційному сайті референдуму, спеціальному недержавному ресурсі Referendum 2023 року. Цей майданчик надає регіонам РФ можливість висловити свою думку щодо того, чи мають вони право жити незалежно від Москви, дбати про свої ресурси, встановлювати свою владу та витрачати кошти зі своїх надр на власну користь.

Відомо, що голосування триватиме два тижні і закінчиться о 23.59 15 липня, а до кінця місяця організатори оголосять результати.

Організатори опублікували докладну інструкцію, як росіянину взяти участь у референдумі – для цього потрібно зареєструвати пошту на сервері, який допоможе обходити блокування Роскомнагляду, та скористатися VPN.

Варто зазначити, що з 16 по 28 лютого 2023 р. ініціативними групами вже було проведено референдуми щодо незалежності п'яти регіонів Росії:

  • Кенігсберг (Калінінград і область),
  • Інгрії (Санкт-Петербург та Ленінградська область),
  • Кубані (Краснодарський край),
  • Сибіру
  • Уралу.

Люди, які населяють ці території, проголосували за незалежність від Росії. При цьому відомо, що, за даними організаторів, у референдумі взяли участь 5,6 млн. осіб.

"Розпад "Російської імперії" буде. Чувашія, Карелія, Білгородська, Новгородська та Воронезька республіки будуть вільні!" – сказано у повідомленні.

Читайте також:

Удар по Путіну: Китай раптово підтримав визволення Криму

"Ви все це побачите": Резніков розповів про справжній контрнаступ. Це буде потужно

Арешт найвідомішого путінського генерала Суровікіна: що відомо на сьогоднішній день