Багато хто знає, що літак ТУ-214ПУ - це спеціальна модифікація (пункт управління), напхана обладнанням для спецзв'язку. Звичайним пасажирам туди заборонено вхід навіть для екскурсії. Ще б пак, цей літак призначений виключно для перевезення президента Росії та інших державних діячів Росії. 24 червня 2023 року, коли почався заколот найманців ПВК "Вагнер", багато росіян, та й жителі інших країн стежили за допомогою моніторингового ресурсу Flightradar24, що робитиме Путін і на чий бік він стане: Шойгу чи Пригожина.

І справді, на тлі можливого держперевороту низка російських олігархів та чиновників могла б залишити Москву. І Путін не є винятком.

Так стало відомо, що з Москви вдень у суботу, 24 червня, вилетіли два літаки, які використовує російський президент Володимир Путін.

При цьому російський президентський літак ТУ-214ПУ, який належить спеціальному льотному загону "Росія" та використовує господар Кремля Володимир Путін, зник із радарів під час польоту з Внуково у бік Санкт-Петербурга.

Про те, що радари справді перестали фіксувати пересування Путіна, свідчать дані FlightRadar. Літак зник у районі Твері (там знаходиться одна з путінських резиденцій).

Про це повідомляє Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ" з посиланням на дані моніторингового ресурсу Flightradar24.

"Над Твер'ю у президентського борту відключилися транспондери. Два варіанти. Або не хочуть показувати, куди летить борт. Або борту більше немає", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні наголошується, що існує велика ймовірність, що на борту літака знаходиться саме президент держави-агресора, оскільки "ПУ" в його назві означає, що на ньому встановлено пункт управління - та "червона кнопка".

Читайте також:

Військовий переворот у Росії: терміново закривається Москва, війська риють окопи, місто готується до руйнувань.

"Путину на стіл кладуть тотальну брехню": ватажок "вагнерівців" Пригожин розповів про крах Кремля

Ідуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо