Вже ні для кого не секрет, що після новини про те, що 24 червня 2023 року Міністерство оборони РФ завдало удару по табору найманців ПВК "Вагнер", внаслідок якого нібито "загинула величезна кількість бійців", їхній лідер Євген Пригожин вирішив помститися і " відновити справедливість у Росії". Ось тільки бунт Пригожина тривав лише добу, бо не доходячи 200 км до Москви Євген Пригожин погодився на пропозицію від Олександра Лукашенка та розгорнув бійців ПВК "Вагнер" назад, у "польові табори". Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов сумнівається, що Пригожин міг сам ініціювати цей бунт і припустив, хто за ним стоїть.

Військовий експерт Олег Жданов упевнений, що, судячи з того, як раптово Пригожин зірвався з ланцюга, йому просто було дано команду. За словами Жданова, за сценарієм збройного бунту в РФ може стояти секретар Ради безпеки Микола Патрушев.

"Мета цих подій одна - зміна політичної еліти в Росії. Поведінка Пригожина говорить про те, що консенсусу силовиків і частини російської еліти досягнуто", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду .

"А хто ще, крім ФСБ, може в Росії такі речі курирувати? А з найближчого оточення Путіна з ФСБ афілійований Патрушев. А він має Службу зовнішньої розвідки і Наришкін, і Служба зовнішньої розвідки веде переговори через ЦРУ з американцями".

Олег Жданов також не виключив, що у Патрушева можуть існувати домовленість зі США про те, що вони змінюють політичну еліту та погоджуються на всі умови Заходу, при цьому Сполучені Штати їм гарантують недоторканність їхніх грошей у Штатах та збереження їхньої можливості залишитися при владі в Росії до нову Росію.

"Останній виступ Байдена показовий. Він наголошував, що не Росія погана, а Путін. Він чітко розділив їх, жодного разу не згадавши Росію у своєму спічі. Він сказав, що поганий хлопець - Путін, якого дуже любив Трамп. Це як сигнал - міняйте , усувайте", - нагадав він.

Експерт також не виключає того, що саме усунення від влади Путіна може статися "миттєво".

"Пригожин каже, що оточення Путіна розкрадає Росію, що Шойгу (а це права рука Путіна) втягнув Росію в безглузду війну і фактично творить геноцид проти російського народу. Все повторюється. Питання часу, скільки все триватиме. Зараз дуже важко сказати. залежатиме від того, наскільки Путін контролює ситуацію навколо себе. Те, що він уже не контролює ситуацію навколо війни, він довів", — додав Жданов.

Читайте також:

Військовий переворот у Росії: терміново закривається Москва, війська риють окопи, місто готується до руйнувань.

"Путину на стіл кладуть тотальну брехню": ватажок "вагнерівців" Пригожин розповів про крах Кремля

Ідуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо