24 червня 2023 року голова ППК "Вагнер" Євген Пригожин, маючи притензії до Міноборони Росії, розпочав "марш справедливості". Він узяв Ростов, та був стрімко рушив у Москву. Ось тільки через добу після початку бунту, який президент Володимир Путін назвав "зрадою" та "зрадою", а ФСБ кваліфікувала як "збройний заколот", Пригожин повідомив, що вирішив звернути повстання, коли його бійцям залишалося до Москви менше 200 км. Тепер постає питання, чи вибачать Пригожину всі його подвиги?

Так, наприклад, у Воронежі понад 20 годин гасили резервуар, що горить, з паливом на нафтобазі.

"На місці працюють понад 100 пожежників та 30 одиниць техніки. Жертв, за першими даними, немає", - йдеться у Telegram-каналі глави регіону.

По дорозі бійці "Вагнера" ​​розбивали заслони з вантажівок, встановлених владою.

Крім того, стало відомо, що під час в'їзду до міста Богучар Воронезької області Росгвардія настріляла машину з цивільними. Думали, що там бійці Вагнера, а виявилось, що родина з Ростова везла доньку на змагання до Москви.

Чоловік (водій) загинув одразу, а його дружина та дочка тяжко поранені. У дівчинки відірвало пальці на руці і прострелили ногу, у мами влучили кулі в живіт. Нині у їхньому житті борються лікарі.

А ще невдалий держпереворот Пригожина всім запам'ятається тим, що "вагнерівці" за добу знищили літак та 6 гелікоптерів з екіпажами, ліквідувавши 13 пілотів ВКС РФ. Зазначається, що 7 людей загинуло лише в одному літаку, тому за різними даними, загинуло від 13 до 20 людей.

Вся справа в тому, що під час руху колоною ПВК "Вагнер" відпрацювали літаки ВКС Росії, які виконували наказ Путіна, після чого бійці почали збивати російську авіацію.

Так, за день від дій "вагнерівців" авіація втратила сім бортів, п'ять із яких не несли жодного озброєння. Серед них три Мі-8 МТПР — спеціалізовані дефіцитні гелікоптери РЕБ і повітряний пункт управління на базі літака Іл-18 з екіпажем. Серед збитих апаратів також по одному – Мі-8, Ка-52, Мі-3.

Читайте також:

Військовий переворот у Росії: терміново закривається Москва, війська риють окопи, місто готується до руйнувань.

"Путину на стіл кладуть тотальну брехню": ватажок "вагнерівців" Пригожин розповів про крах Кремля

Ідуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо