Нещодавно всі обговорювали начальника одеського військкомату Євгена Борисова, який влип у корупційний скандал. Звинувачення на його адресу говорили, що він нібито отримав значний прибуток завдяки оформленню "білих квитків" за відстрочку від мобілізації та придбання розкішної вілли в Іспанії на ім'я своєї матері.

Проте внутрішня перевірка, проведена з цього приводу, не виявила достатніх підстав для усунення військкома Борисова з посади. Докладніше про це інформує керівниця прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк виданню "Радіо "Свобода" .

За її словами, також перевірка встановила, що виїзд за кордон Борисова "на той момент" було санкціоновано та дозволено.

"Службове розслідування (щодо Борисова - ред.) завершено. Підстав для усунення з посади не було. Тому він продовжує виконувати свої обов'язки. Далі йде слідство або розслідування інших правоохоронних органів, до яких ми не маємо відношення та втручання у їхню діяльність", - Керівниця прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Проте громадськість хотіла іншого. Президент України Володимир Зеленський на засіданні Ставки верховного головнокомандувача, проведеному у п'ятницю, 23 червня, висловив свою рішучість боротися із корупцією на всіх рівнях влади. Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ, генерал-лейтенанту Валерію Залужному звільнити начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова за можливі зловживання.

Читайте також:

Військовий переворот у Росії: терміново закривається Москва, війська риють окопи, місто готується до руйнувань

"Путину на стіл кладуть тотальну брехню": ватажок "вагнерівців" Пригожин розповів про крах Кремля

Йдуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо