Ні для кого не секрет, що ось уже тривалий час існує конфлікт між власником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним та російським військовим керівництвом, міністром оборони Росії Сергієм Шойгу та головою генштабу армії РФ Валерієм Герасимовим. При цьому ті, хто очікує на повалення путінського режиму, дуже сподіваються, що ця трійка сама себе знищить. Черговий спіч Пригожина явно не сподобається обом.

Стало відомо, що голова ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин дав велике інтерв'ю, в якому озвучив багато критики на адресу військового керівництва РФ. Так, відео про причини, цілі та невдачі під час СВО з'явилося в Telegram-каналі військової організації.

Основний посил Пригожина до росіян полягає в тому, що на його переконання Міноборони РФ ось уже більше року обманює президента Росії Володимира Путіна та громадськість, розповідаючи, що з боку України у 2022 році була шалена агресія і вони збиралися разом із усім блоком НАТО напасти на Росію.

За словами Пригожина, єдиною причиною СВО є бажання Шойгу отримати маршала.

"Війна потрібна була, щоб купка тварей святкувала і попіарилася, показала, яка вона сильна армія. Щоб Шойгу отримав звання маршала - наказ уже був готовий. І отримав другу зірку героя, - заявив "кухар Путіна". - Війна потрібна була для однієї зірки з додатковою вишивкою.Для того щоб одна психічно хвора людина, коли ляже в труну — отримала на подушці зірку".

За його словами, глава МО РФ дуже хотів увійти в історію, як "великий турійський військовий керівник, який двічі став героєм і маршалом фактично у мирний час".

Крім того, за словами Пригожина, до 24 лютого 2022 року з боку України не було значної агресії, і на Росію Україна ні самостійно, ні за допомогою НАТО не збиралася нападати. Більше того, Пригожин стверджує, що Зеленський, коли став президентом, був готовий до будь-яких домовленостей аби закінчити війну на Донбасі.

Також, на думку Пригожина, війна була потрібна олігархам, які сьогодні фактично керують Росією.

"З 2014 по 2022 рік Донбас розпорошувався людьми з Адміністрації Президента, спецслужб та залученими олігархами, такими як Курченко. Основним завданням спесоперації було призначення президентом України Медведчука. Вигода була у матеріальних активах, які необхідно розділити в Україні. Крали на Донбасі пачками, більше", - заявив Пригожин.

Зазначимо, що в ГУР пояснюють конфлікт між Пригожиним та Шойгу стресом і сум'яттям, викликаним невизначеністю їхнього майбутнього після усунення російського диктатора Володимира Путіна та остаточної поразки Росії у війні.

А ось українці вже вирішили, що такі рідкісні висловлювання Пригожина та мовчання Кремля це не що інше, як платформа для росіян на наступні президентські вибори.

"Це вже у нього передвиборча агітація на місце Путіна почалася. Ріже правду-як дихає", "Там, що з боку Буданов чи Залужний стоїть зі зброєю???", "Пригожина Гіркін покусав чи що?", - пишуть у Мережі.

Читайте також:

Кримський міст у потужному диму: окупанти у паніці. З'явилися подробиці

Йдуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде ще одна сильна партія. Що відомо

Китай обвів Путіна навколо пальця: творці "Кинджалів" зливали всю інформацію про ракети