Російський терор України та її населення ракетами та дронами триває вже більше року. І ось зовсім недавно виявилося, що сховатися людям нема де навіть зараз. Ще б пак, зараз у Києві "на папері" налічується близько 4 тисяч таких об'єктів, проте деякі з них можуть бути використані як укриття. Єдиний вихід у такій ситуації – зробити укриття самому.

Киянин Кирило Барашков збудував сховище для себе та своєї родини. Про це він розповів виданню Bird in Flight.

Будувати бункер чоловік розпочав у жовтні, під час активних атак у Київській області, а завершив у грудні. Він живе із сім'єю у приватному секторі, тому поблизу немає підземних укриттів.

За словами киянина, конструкція такого укриття проста: це одне приміщення на дванадцять квадратних метрів та підсобка на три метри. Вони опущені п'ять метрів під землю. Зверху поклали два метри армованого бетону, а стіни сховища обшили вагонкою та дерев'яними панелями.

Усередині Кирило поставив диван, кушетку та стільці, встановив біотуалет та камін, облаштував вентиляцію, переніс в укриття запас питної води.

Бункер може вмістити до 15 осіб. Киянин зробив кодовані двері та розіслав код усім сусідам, щоб вони теж приходили в укриття за потреби.

"Звичайно, не всі спускаються в укриття, але людей просто гріє думка, що їм куди йти", - додає чоловік.

Загалом будівництво коштувало $20 000. Після перемоги Кирило облаштує у бункері чоловічий клуб, де зможе відпочивати із сусідами.

Читайте також:

Кримський міст у потужному диму: окупанти у паніці. З'явилися подробиці

Йдуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо

Китай обвів Путіна навколо пальця: творці "Кинджалів" зливали всю інформацію про ракети