З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну багато українців втратили роботу. І ось майже через півтора року війни, проблеми з роботою нікуди не поділися. Більше того, хмари над тими, хто шукає роботу, згущуються. Наприклад, робота охоронцем тепер доступна лише тим, хто перебуває у військовому резерві та має відстрочку від призову, а також тим, хто не підлягає призову до армії.

Докладніше про те, що охоронці не зможуть працювати чоловіки, які підлягають мобілізації, повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України.

Повідомляється, що дані про обслуговування у військовому резерві та відстрочку від призову мають бути відображені у військовому квитку, контракті або довідці з військкомату. У заяві працювати майбутній охоронець зобов'язаний надати копії відповідних документів, які підтверджують звільнення з мобілізації. Постанова Кабінету Міністрів України про внесення змін до Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності набула чинності 21 червня поточного року.

Зазначимо, що звільнення від роботи охоронцем у зв'язку із викликом на загальну мобілізацію до лав ЗСУ було встановлено Кабінетом Міністрів України відповідно до статті 48 Закону України "Про захист населення та території від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру". Один з основних принципів резерву - забезпечення безпеки держави, та участь у забезпеченні безпеки цивільного населення є обов'язком усіх категорій громадян, які перебувають у військовому резерві.

Надання копій документів для того, щоб влаштуватися на посаду охоронця, повинні підтверджувати проходження служби у військовому резерві, а також те, що потенційний охоронець має право на відстрочення призову на строкову військову службу, стане обов'язковим при поданні заяви на роботу охоронцем. Якщо людина, яка планує працювати охоронцем, не підлягає заклику з мобілізації, вона має також надати відповідну довідку.

Читайте також:

Важлива заява Зеленського щодо Запорізької АЕС: "У РФ розглядають акт із викидом радіації"

Відразу дві категорії українців звільнять від мобілізації: перевірте, чи є у списку

Що загрожує чоловікам, які під час мобілізації виїхали за кордон та не повертаються до України