Стало відомо, що в ніч проти 16 червня 2023 року в Росії сталася пожежа на території "Бел-Поль" у Курському районі. Підприємство є одним із найбільших у РФ з виробництва ковдр та подушок з різними наповнювачами.

Інформація про спалах на території складу зберігання пуху в Курській області надійшла рятувальникам о 2:29. На місце пожежі підрозділи пожежної охорони були направлені за підвищеним рангом.

Прибувши на місце, рятувальники побачили, що спалах є не тільки на складі з пухом, а й в адміністративній будівлі. Загальна площа пожежі – близько двох тисяч квадратних метрів

Офіційної інформації про причину пожежі поки немає, але за попередніми даними спалах міг статися через атаку безпілотника на вежу зв'язку, оскільки незадовго до виникнення пожежі жителі Курського району чули дуже гучну бавовну. Цей момент і спалах потрапили на камери домофонів.

Спецслужби Росії наразі перевіряють версію з українським безпілотником. Про це повідомив у телеграм-каналі губернатор Роман Старовойт.

А тим часом у Мережі вже з'явилися фото уламків безпілотника, який спробував атакувати вежу зв'язку в Курській області в ніч проти 16 червня.

У свою чергу telegram-канал "Baza" написав, що безпілотник атакував вежу зв'язку в селищі Красникове, але, зачепивши її, влетів до адміністративної будівлі підприємства "Бел-Поль", внаслідок чого почалася пожежа на площі 1,5 тис. кв. м.

Прес-служба регіонального управління МНС повідомила, що о 04:59 пожежники ліквідували відкрите горіння на складі з пухом у Курську, площа пожежі склала близько 2 тисяч кв. м. У гасінні задіяли понад 40 осіб та 10 одиниць техніки. Інформації щодо постраждалих не надходило.

"Відкрите горіння вдалося ліквідувати о 4 годині 39 хвилин", - розповів заступник начальника ГУ МНС Росії у Курській області з державної протипожежної служби Олександр Мезенцев.

Наразі пожежники проводять розбір конструкцій на місці пожежі та ліквідацію наслідків.

Читайте також:

Щось уже починається: за загадкових обставин не стало друга Лукашенка

Жінка провела 500 днів у печері, вийшла звідти і очманіла від змін у світі