Сьогодні, 14 червня 2023 року, стало відомо, що на території України отримав поранення депутат Держдуми та "права рука" голови Чечні Адам Делімханов.

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що поки що не може з ним зв'язатися. У зв'язку з цим він навіть публічно звернувся до представників української розвідки за щедру винагороду надати інформацію про те, за яким саме місцем і за якими позиціями було завдано удару, щоб він міг знайти живим або мертвим Делімханова.

"Я сам не можу ніяк вийти на Адама Делімханова. На зв'язок він не виходить. Винагороду обіцяю щедру і дуже прошу допомогти", - написав він у соцмережах.

Водночас у Держдумі стверджують, що з Делімхановим нібито спілкувалися, зокрема і її голова В'ячеслав Володін, і друг Кадирова "живий і здоровий".

Зазначимо, що першим про "нещастя" із двоюрідним братом Рамзана Кадирова заявив політолог Кирило Сазонов, який воює у складі ЗСУ. У своєму Facebook він написав, що соратника Кадирова було вбито українськими Силами спеціальних операцій у Приморську Запорізької області.

"Працювали саме Бандерлоги з групою Горизонт, підрозділ Фобос ОУВ Запоріжжя. З ним до Кобзона на концерт пішли інші наближені до Кадирова та ще близько 200 особового складу", - написав Сазонов у Facebook.

За даними Сазонова, кортеж Делімханова було обстріляно з артилерії. Разом із депутатом нібито загинули близько 200 осіб із його супроводу. Тіла, за словами Сазонова, були вивезені на вертольотах, щоб зберегти те, що сталося в таємниці.

Посилання:

Адам Делімханов – заступник голови уряду Чеченської республіки. Депутат Державної думи РФ V, VI та VII скликань, член правлячої партії "Єдина Росія".

У травні 2022 року британська розвідка повідомляла, що Делімханов, ймовірно, виконував функції польового командира військ РФ у Маріуполі на Донеччині.

Читайте також:

Лукашенко вже віддає Путіну найцінніше: що везуть у секретних поїздах із Білорусі

Лукашенко насилу помістився у крісло на зустрічі з Путіним. Сиділи нюхали троянди. Відео

Аж піджак ззаду задерся: Лукашенко спробував захистити Путіна, розсмішивши весь світ