Багатьох українців турбує питання, що станеться, якщо вони відмовляться від перевірки своїх газових лічильників і заборонять представникам облгазу увійти до свого будинку для перевірки газового лічильника.

Докладніше про те, що буде, якщо ви не пустите газовиків для перевірки газового лічильника, інформує сайт "На пенсії".

Повідомляється, що згідно з чинним законодавством, побутовий споживач зобов'язаний забезпечити доступ до газового лічильника для представників облгазу та пускати їх до будинків після пред'явлення службових посвідчень для проведення робіт з перевірки газового лічильника.

Відмова від доступу до об'єкта побутового споживача та його газового лічильника представнику облгазу, щоб зняти його газовий лічильник на періодичну перевірку або повірити його на місці встановлення, змінить режим розрахунку обсягу споживаного природного газу.

Відмова від допуску до газового лічильника та іншого газового обладнання має бути оформлена відповідним актом, який мають підписати обидва представники (облгаз та споживач).

Після складання такого акта дати для розрахунку спожитого газу вже не враховується показання газового лічильника.

У разі недопуску до газового лічильника всі нарахування будуть здійснюватися на основі граничних обсягів споживання природного газу населенням, визначених у додатку 19 до Кодексу газорозподільних систем.

Не слід ігнорувати перевірку газових лічильників та забороняти доступ до газових лічильників та іншого газового обладнання представникам облгазу, оскільки це може призвести до неприємних наслідків та додаткових витрат на газ. Будьте відповідальними споживачами та співробітничайте з облгазом, щоб уникнути непотрібних проблем.

Читайте також:

Обов'язкова перевірка газових лічильників: до чого готуватись і чи потрібно платити

Буде один конверт: як вам тепер доведеться платити за газ за новими правилами? Збережіть інструкцію

Дивіться уважно на платіжки: за газ тепер доведеться платити по-новому. Названі регіони