Учора, 12 червня, у Російській Федерації відзначали "День Росії". У чому суть свята і чого він присвячений - велике питання, але відзначали голосно і з розмахом, запустивши навіть кілька відеороликів.

Наприклад, російське Міноборони під заступництвом Шойгу опублікувало "геніальне" відео, присвячене дивному святу, яке, до речі, в Росії відзначають з 1992 року.

У відеоролику знято, як окупанти розповідають на камеру патріотичний вірш, який повинен був викликати ліричні асоціації, але викликає лише сміх. Загалом, відеоролик нагадує ранок у пансіонаті для душевнохворих, де дорослі люди розповідають віршики, сподіваючись на цукерки та іграшки.

Ось частина "геніального" патріотичного твору:

"Я - русский! Спасибо, Господи!

Я - поле. Бабушкин крест.

Я - избы Рязанской области…

Я - русский, по самое горлышко.

Во веки веков. Насквозь…

Я лебедя белого перышко.

Я - воина павшего кость…".

Дивно, але "шийка" характеризує всю російську націю та їхню армію - армію алкашів, які з пляшкою в руках народжуються, з пляшкою живуть, і від пляшки гинуть. Загалом рими та асоціативний ряд абсолютно дисонантний, не зрозуміло, що вони хотіли цим усім сказати, адже головне для їхньої пропаганди було впхнути у кадр військових - і таким чином зміцнити наратив "переможців та визволителів". По суті, Шойгу провалив завдання, хоча, швидше за все, росіяни гідно оцінили це відеотворіння.

Читайте також:

Захід почав відмовлятися від російської нафти, показавши, як Путін давитиметься. Відео

Путін буде в жалобі: не стало найвідомішого європейського політика та друга Кремля

Лукашенко вже віддає Путіну найцінніше: що везуть у секретних поїздах із Білорусі