Полуниця - дивовижна ягода, смачна та корисна. Однак, без правильного догляду, полуниця може страждати від різних проблем.

Докладніше про те, як правильно доглядати полуницю, а головне, який простий засіб допоможе покращити кількісно та якісно врожай полуниці, читайте у нашому матеріалі.

Наприклад, недолік бору може призвести до різних проблем із полуницею: розтріскування плодів полуниці від вологи, втрати цукристості плодів полуниці та поширення гнилі по полуниці. Правильне додавання тільки одного елемента, а саме бору, здатне запобігти всім цим проблемам і примножити кількість солодких ягід полуниці.

Догляд за полуницею починається з обробки бором 2-3 рази за вегетаційний період із розрахунку 2 гр (0,5 ч. л.) борної кислоти (звичайний порошок з аптеки) на 10 л води. Але в холодній воді порошок погано розчиняється, тому спочатку потрібно розвести в невеликій кількості гарячої води, а потім додати в основну кількість води. Ці заходи запобігають проблемам і збільшать урожай полуниці на третину.

Однак цього недостатньо. Важливий момент у вегетації полуниці - це цвітіння полуниці, тому в цей період особливо важливо підгодувати полуницю калієм, який необхідний для формування та зміцнення бутона полуниці. Це можна зробити за допомогою мінеральних і органічних добрив, наприклад, зола. Важливо поливати під корінь полуниці та по вологій землі навколо полуниці, щоб не допустити опіку коріння полуниці.

Також існує народний секрет, який допоможе отримати більше полуниці – це залучення бджіл до полуниці. Для цього в 1 л води слід розвести 1 ст. л. меду та розчином обприскати листя полуниці та квітки полуниці. Це привабить бджіл, які запилятимуть квіти полуниці і допоможуть збільшити врожай полуниці.

Таким чином, правильний догляд за полуницею за допомогою додавання бору та калію, а також залучення бджіл може значно збільшити врожай полуниці та зберегти смак полуниці та корисність полуниці. Єдине, що вам потрібно пам'ятати, при поливі полуниці потрібно обприскувати землю та коріння полуниці, щоб уникнути можливих опіків полуниці.

Читайте також:

Досить і на варення, і на компот: секрет потужного врожаю полуниці, про який знають не всі

Так ви загробите весь урожай полуниці: що не має рости з цією ягодою. Перевірте грядки

Урожаю полуниці позаздрять сусіди: проста хитрість, яку знають не всі