Стало відомо, що "ПриватБанк" припинив приймати долари та євро у терміналах самообслуговування, щоб обміняти валюту або поповнити валютну картку. Також заборонено відкривати валютні депозити та погашати валютні кредити, користуюся терміналами банку. Тепер провести такі операції можна лише у касі банку.

Про це пише "Мінфін" із посиланням на прес-службу банку.

"Наразі відсутня можливість провести операції валютообміну, поповнення валютних карток, валютних депозитів, погашення валютних кредитів у терміналі самообслуговування", - йдеться у повідомленні.

Причину зупинення прийому іноземної валюти у прес-службі банку не пояснили. Також "Приватбанк" не надає інформацію, чи мають намір відновити цю послугу пізніше, як і причин, через які її перестали надавати.

Як відомо, "ПриватБанк" був єдиним українським банком, який приймає іноземну валюту через термінали.

Експерти припускають, що причина через яку термінали "Приватбанку" призупинили прийом валюти у проблемі старих купюр.

Так, спеціаліст "Ощадбанку" Антон Тютюн розповів журналістам, що вони запускали таку послугу ще 2020 року, проте закрили її за кілька місяців. Проблема полягала в тому, що клієнти банку використовували старі та пошкоджені купюри. "На жаль, крім як на інкасо подіти їх нікуди", - пояснив Тютюн.

І справді, в Україні банки та обмінники можуть відмовити клієнтам в обміні готівкової валюти, якщо у них є ознаки зношування, позначки, штампи чи інші пошкодження. З початку війни такі купюри часто не беруть у більшості обмінників, а також у комерційних і навіть державних банках.

Нагадаємо, що 18 березня 2022 року стало відомо, що ПриватБанк заборонив клієнтам купувати криптовалюту. За рішенням НБУ "Приват" обмежив будь-які валютні операції, крім покупки гривні. Однак власникам криптовалюти дали можливість скористатися P2P-перекладами.

Читайте також:

Чи не встигли зняти гроші? Приватбанк почне блокувати рахунки. Банкомат уже не допоможе. Що потрібно знати

ПриватБанк попередив українців щодо грошових переказів

ПриватБанк підготував сюрприз: частину грошей за поїздки у транспорті повернуть. Кого торкнеться