Ось уже більше року в новинах періодично проходить інформація про те, що ось-ось із Білорусі в Україну підуть танки. У таких умовах цілком природно, що холодне сприйняття білорусів в Україні зростає не щодня, а щогодини. Білоруські прикордонники спробували нагадати українцям, що їхнім народам треба бути разом, адже позаду багато спільного.

Стало відомо, що на кордоні України з Білоруссю прикордонники держави-союзника Росії включили аудіопропаганду про "єдність народів" на прикладі "загального культурного надбання - борщу".

Так, біля прикордонного пункту з Україною на річці Желонь через гучномовець жіночий голос під пісню "Біловезька пуща" українською мовою каже: "Товариші, українські прикордонники, не забувайте, що український та білоруський борщі дуже схожі один на одного. В український борщ додають квасолю , а в білоруській більше картопля. Але це все одно борщі-сусіди, борщі-родичі, а в європейській кухні немає страв, які хоча б віддалено нагадували борщ".

Відео "борщової психотаки" опублікувала Державна прикордонна служба України в Telegram .

Також українських прикордонників закликали переходити на білоруську сторону, коли їм нема з чого готувати борщ.

"Спробуйте наш, білоруський борщ. Не пошкодуєте", - йдеться у зверненні.

От тільки докази прикордонників Білорусії виявилися непереконливими для українців – наші прикордонники відмовилися їсти білоруський борщ.

У ДПСУ заявили, що білоруський борщ нічого спільного не має з українською кухнею, оскільки представляє собою картопляне варево, яке за консистенцією схоже на тюремну баланду.

Більше того, білоруський борщ в Україні назвали "союзною юшкою".

"Ваш борщ дуже відрізняється від нашого. Тому що нині білоруський борщ скоріше схожий на російські щі, навіть якщо ви додаєте туди більше картоплі. Він зовсім не той самий, як це було до моменту, коли для його приготування ви використовували ніж, який встромили в спину українців Образливо мати сусідів, які, говорячи про якусь ідентичність і спорідненість, тяжіють до того, щоб бути рабами і не мають з нами нічого спільного Назавжди закарбуйте собі в пам'яті та у вашій кулінарній книзі, що українці є волелюбною нацією. свою незалежність ми завжди боремося. Але ви на це не здатні і вже багато років перебуваєте в полоні одного тирана та одного бункерного діда", - повідомляє ДПСУ.

"Він зовсім не такий, як це було до моменту, коли для його приготування ви використовували ніж, який всадили в спину українцям", - додали у відомстві, запропонувавши білоруським колегам "змінити інгредієнти", щоб "стати вільним народом, а не насильно ув'язненим". ".

Нагадаємо, буквально днями президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив з посади головного прикордонника Анатолія Лаппо після інциденту з жартівливим роликом про те, чи можливий штурм із території Білорусі, де білоруські військові ніяк не могли завести авто біля держкордону.

Читайте також:

Гучна відставка: Лукашенку зганьбили на весь світ відео, зняте українським дроном. Ось воно

Путін уже не може наступати: армія РФ ховається в окопах та переходить в оборону. Що відомо від Міноборони

Поїздка Зеленського та Путіна до Туреччини. Що готується та які деталі відомі