Вранці 31 травня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський та президент країни-агресора Володимир Путін планують одна за одною відвідати Туреччину після інавгурації турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана 3-4 червня.

Про це повідомило турецьке видання Hürriyet із посиланням на свої джерела.

Відомо, що Путін планував відвідати Туреччину з спеціальним спеціальним візитом. Про зустріч президента Росії Володимира Путіна з Ердоганом підтвердив інформацію представник Кремля Дмитро Пєсков.

Проте згодом з'явилася інша інформація. Так, помічник президента Росії Володимира Путіна з міжнародних справ Юрій Ушаков заявив, що Росію на церемонії інавгурації переобраного президента Туреччини Ердогана представлятиме не Путін, а речник Державної думи В'ячеслав Володін.

Церемонія пройде у суботу, 3 червня, повідомив радник Ердогана Мехмет Учум. Чинний президент Туреччини переміг у другому турі виборів глави держави, випередивши свого суперника Кемаля Киличдароглу.

Під час обох візитів, які відбудуться один за одним, обговорюватимуть хід війни та зерновий коридор, повідомляє турецьке видання.

Зазначимо, що Президент України Володимир Зеленський 29 травня провів телефонну розмову з Ердоганом, який напередодні переміг на виборах. До цього турецький президент провів телефонні розмови з Путіним та президентом США Джо Байденом.

Читайте також:

Путіна сильно провчили: дрони якої країни атакували Москву. Багато хто здивувався. Це не Україна

Гучна відставка: Лукашенка зганьбили на весь світ відео, зняте українським дроном. Ось воно

Вручення повісток українцям, які виїхали за кордон: що потрібно знати