Багато українців зауважили, що за останні кілька днів місто Бахмут не фігурує у зведеннях Генштабу ЗСУ. Вся справа в тому, що на цьому напрямі Росія замінює карних злочинців ПВК "Вагнер" регулярними підрозділами російської армії.

Про ситуацію на Бахмутському напрямку в ефірі "24 канали" розповіла заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, зараз російські окупанти фактично перейшли до оборони і вже не можуть повернути висоти на флангах Бахмута. При цьому вони збільшили кількість артилерійських та авіаційних ударів, щоб спробувати стримати ЗСУ.

Що ж до української сторони, то наші військовослужбовці поки що призупинили просування флангами для виконання інших завдань.

Водночас, українські захисники Бахмута скористалися ротацією росіян і зайняли вигідніші для себе позиції на флангах Бахмута, чим суттєво ускладнили окупантам завдання.

"Вже кілька днів поспіль просування наших військ там немає. Це було призупинено для виконання інших завдань. Що стосується ворога, вони дійсно наступали за декількома напрямками – це було 4, іноді 6 напрямків. Що стосується Бахмутського напрямку, там більшу частину міста контролює ворог, у них там відбулося просування, але це тривало з літа минулого року. ВСУ максимально ускладнили ворогові завдання, і далі Бахмуту не вдалося просунутися ворожим військам", - сказала Маляр.

Заступник міністра оборони додала, що ворог, як і раніше, не контролює Бахмут загалом, при тому, що наступальна операція росіян тривала з літа минулого року.

Також Маляр наголосила, що наступальні дії окупантів уже не такі інтенсивні, як раніше. Однак тепер загарбники посилили артилерійські обстріли та авіаудари.

"Інтенсивність наступальних дій ворога на Бахмутському напрямку значно зменшилася. Але збільшилася інтенсивність обстрілів, завдання артилерійських та авіаційних ударів. Якщо порівнювати за цифрами, то зараз кількість обстрілів фактично виходить на той рівень, який був під час найзапекліших боїв за Бахмут. Ворог воює таким Таким чином, фактично ми маємо просто іншу фазу оборони Бахмутського напрямку. Це якийсь затишок. Не треба думати, що ситуація такою і залишається. Як ворог готується до посилення, так само і Збройні сили здійснюють комплекс заходів, щоб посилити свої позиції", - сказала Маляр. .

Читайте також:

Це будуть найнебезпечніші дні: астролог назвав дати нових потужних ударів

Путіна сильно провчили: дрони якої країни атакували Москву. Багато хто здивувався. Це не Україна

Гучна відставка: Лукашенка зганьбили на весь світ відео, зняте українським дроном. Ось воно