Практично кожна держава в той чи інший момент часу випускає ювілейні та пам'ятні монети, що присвячені певній історичній події. Шанувальників такої "продукції" дуже багато. Ще б пак, коли на рику з'являються нові предмети інтересу нумізматів, то вони "з головою" поринають у пошук таких. Складається, що частина пам'ятних та ювілейних монет відразу після випуску потрапляє до рук колекціонерів, решта осідає у перекупників, які хочуть у перспективі отримати вигоду від подальшого перепродажу. Тому варто поспішити, якщо хочете стати власником нової пам'ятної монети номіналом 2 грн.

Так, в Україні з 30 травня увійшла до обігу нова пам'ятна монета номіналом 2 грн, присвячена 150-річчю від дня народження Павла Скоропадського. У продаж у банках-дистриб'юторах та онлайн-магазині Нацбанку монета надійде лише 5 червня.

Про це повідомив Національний банк України (НБУ). Монета входить до серії "Видатні особистості України".

Монету випущено номіналом 30 тис. екземплярів. Вона виготовлена ​​з нейзильберу, має масу 12,8 г та діаметр 3,1 см.

На аверсі монети на фоні стилізованих прапорів зображено трикутник "віньєтка Георгія Нарбута". Він символізує культурний та економічний розквіт України за гетьманату Скоропадського. Трикутник обрамляють написи:

  • українізація;
  • освіта;
  • гривня.

Читайте також:

Торкнеться мільйонів українців: ПриватБанк розповів про нові зміни

ПриватБанк запустив новий сервіс: як переказуватимемо гроші

Чи не встигли зняти гроші? Приватбанк почне блокувати рахунки. Банкомат уже не допоможе. Що потрібно знати