Колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон продовжує усіма силами допомагати Україні протистояти ворогові.

Так, цього тижня Борис Джонсон відвідав США на запрошення проукраїнських аналітичних центрів, щоб провести зустріч із представниками Консервативної партії та їх донорами та переконати тих у важливості подальшої підтримки України. Але це ще не все.

Як заявив представник Джонсона в коментарі ВВС у п'ятницю, 26 травня, напередодні колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зустрічався з екс-президентом Дональдом Трампом і говорив із ним про війну в Україні.

Не розкриваючи подробиць зустрічі, представник британського екс-прем'єра зазначив, що у розмові з Трампом Джонсон "обговорив життєву важливість перемоги України".

Цього тижня Джонсон також зустрівся з політиками-республіканцями в Техасі та колишнім держсекретарем США Майком Помпео, щоб заручитися підтримкою України.

Нагадаємо, що під час президентства Трампа між ним та Джонсоном були дружні стосунки, які, однак, останніми роками дещо охололи. Ще б пак, Борис Джонсон з першого дня війни активно виступав за постачання озброєнь та надання фінансової допомоги Україні, навчання її військових і кілька разів відвідував Київ, де зустрічався з українським президентом Володимиром Зеленським.

А ось Дональд Трамп свого часу розкритикував виділення $40 млрд допомоги Україні та заявляв, що може закінчити розв'язану Росією війну проти України протягом доби. Він упевнений, що "може вирішити це питання", як тільки знову стане президентом США.

Читайте також:

Медведєв проговорився про плани Путіна: "буде 3 роки перемир'я, а потім ударимо знову..."

Це кара: російські важкі авіабомби не хочуть летіти в Україну та падають на Росію

Будуть великі проблеми: чоловіків, які незаконно виїхали з України, при поверненні покарають