Ще у вересні 2022 року у своїй програмній статті головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний говорив, що Росія близько року має можливість "безкарно" завдавати ударів по всій території України, тоді як Україна - лише по "оперативному тилу" противника. Основною причиною такої ситуації він наголошував на тому, що між Росією та Україною немає паритету з точки зору дальності засобів поразки. Схоже, з того часу ситуація змінилася.

Так, у Росії заявили про чергову атаку безпілотників.

Під прицілом БПЛА 27 травня опинилася нафтопереробна станція у Тверській області, яка обслуговує нафтопровід "Дружба". Внаслідок атаки пошкоджено будівлю маслоцеху, спалахнула пожежа.

Про це написали російські Telegram-канали.

За даними пабліків, атака відбулася в ніч проти 27 травня. Для неї використовувалися два безпілотники.

Як повідомляє Baza, безпілотники прилетіли на станцію неподалік села Єрохіно, яке обслуговує нафтопровід "Дружба". Перший БПЛА залетів о 3:15. Він врізався в будівлю маслоцеху, після чого стався вибух — у результаті було пошкоджено дах та стіну будівлі.

Другий БПЛА прилетів за півгодини — він упав на землю і вибухнув. Пожежу загасили працівники підприємства, які постраждали немає.

Відомо, що ситуація на особистому контролі губернатора Тверської області Ігоря Рудені.

У Мережі вже з'явилися знімки з місця падіння безпілотників у Тверській області.

До речі, цієї ж ночі була атакована нафтоперекачувальна станція "Транснефти" у Псковській області. Про це в Telegram повідомив губернатор Псковської області Михайло Ведерніков.

Місцева влада заявила, що внаслідок вибуху було пошкоджено адміністративну будівлю нафтопроводу поблизу села Литвинове Невельського району.

Читайте також:

Медведєв проговорився про плани Путіна: "буде 3 роки перемир'я, а потім ударимо знову..."

Це кара: російські важкі авіабомби не хочуть летіти в Україну та падають на Росію

Будуть великі проблеми: чоловіків, які незаконно виїхали з України, при поверненні покарають