Для успішної посадки навесні, у тому числі винограду, на маленькій дачній ділянці необхідно правильно організувати розміщення культур, зокрема винограду, щоб вони між собою не конкурували й, навпаки, сумісно працювали для отримання високого врожаю, зокрема винограду. Виноград – не виняток, і для успішного збирання врожаю винограду необхідно ретельно підібрати сусідні з виноградом рослини.

Докладніше про те, що не повинно рости поруч із виноградом для гарного врожаю, читайте у нашому матеріалі.

Виноград чудово підходить для створення тіні на садовій ділянці та виноград може бути чудовим доповненням до затишного місця для відпочинку. Однак, не всі квіти можуть бути добрими сусідами винограду. Для успішного співіснування з лозою винограду необхідно посадити поряд квіти з неглибокою кореневою системою, такі як астру, флокс Друммонда або гіпсофілу, або дворічники - віолу, просвітник або незабудку.

Однак деякі рослини можуть бути непристойними сусідами для винограду, такими як очиток, примула, гіпсофіли, айстри і т.д. Деякі квіти можуть конкурувати з виноградом за поживні речовини, в той час як інші можуть стати цінним джерелом азоту для винограду, наприклад, бобові рослини. Організація розміщення рослин та правильне сусідство здатні збільшити цукристість винограду та дати хороший урожай винограду.

Крім того, найкращим сусідом винограду може стати троянда. Троянди можуть виступати в ролі сестри милосердя для винограду та допомогти лозі винограду уникнути хвороб. Кольори нігтики (календула), морква, перець, картопля, томати, кукурудза, соняшник, баклажан, петрушка, селера, цибуля-порей, шніт-цибуля і хрін - це деякі з рослин, які шкідливі для винограду і не повинні бути посаджені поряд з винограду.

Тим не менш, сусіди серед овочевих культур, таких як цибуля, огірки, редиска, буряк та цвітна капуста, можуть стати чудовими доповненнями до винограду. Правильне сусідство винограду та інших рослин може збільшити весь урожай та змусити сад цвісти та радувати око.

Читайте також:

Троянди будуть швидко обсипатися: що в жодному разі не можна садити з "королевої саду"

Підливайте цю кашу під гладіолуси: виростуть до пояса і будуть шикарно цвісти

Полуниця виросте солодкою і запашною: простий секрет, про який багато хто не знав