Лідер Приватної Військової Компанії "Вагнера", Євген Пригожин, викликав подив у росіян, попередивши про "неминуча мобілізація" і наполягаючи на всенародній "історичній" мобілізації в Російській Федерації. У своїй заяві він висловив кілька абсурдних економічних "плюсів" для кожного росіянина, які виправдовують загальну мобілізацію.

У мережі Telegram з'явилося відео з виступом Пригожина перед військовими, в якому він казав, що армії РФ бракує живої сили і вже потрібно близько 100-200 тисяч людей. Таким чином він намагався залучити чоловіків на фронт. Докладніше про це інформує Обозреватель.

"Плюсом мобілізації у прикордонній зоні є те, що ти йдеш не кудись там, а поряд зі своїм будинком. Загальна мобілізація просто неминуча. Це неминуче в момент, коли потрібні люди", – заявив Пригожин.

У зв'язку з цим стає ясно, що армії РФ не тільки не вистачає боєприпасів, а й боєздатних солдатів на фронті. Чергове вкидання про повну мобілізацію є ще однією ознакою того, що режим Путіна готовий до жорстких дій, щоб зберегти свою владу, і намагається за рахунок мобілізації залучити більшу кількість людей до війни, щоб придушити, зокрема, внутрішні протестні настрої.

До речі, електронні повістки є ще одним сигналом, що російська влада робить підготовку до загальної мобілізації, спрощуючи механізм мобілізації.

Більше того, прихована мобілізація і так проходитиме в РФ вже другий рік, а оголошення загальної мобілізації буде одним з останніх цвяхів у труну путінського режиму.

Читайте також:

Кримський міст у потужному диму: окупанти у паніці. З'явилися подробиці

Йдуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо

Китай обвів Путіна навколо пальця: творці "Кинджалів" зливали всю інформацію про ракети