Ніхто не заперечуватиме, що за минулу зиму жителі України освоїли приготування їжі на свічках і навчилися виготовляти саморобні пауербанки. При цьому українська влада по всьому світу шукала запчастини для ремонту енергетичних об'єктів, якими Росія за осінньо-зимовий період потрапила 255 разів і продовжує свій ракетний терор і надалі. Про перспективи для українців на зиму вже зробив прогноз міністр енергетики України Герман Галущенко.

Так, усі ми знаємо, що завдяки нашим військовим та допомоги західних партнерів Україна гідно витримала російські удари по енергосистемі, пройшла зиму і вже розпочала підготовку до наступного опалювального сезону.

І справді, лише 12 лютого 2023 року "Укренерго" вперше за час осінньо-зимових атак Росії на українську енергетичну систему повідомила про відсутність дефіциту потужності та українці почали забувати, що таке тимчасові відключення світла.

Ось тільки міністр енергетики Герман Галущенко днями заявив, що розслаблятися рано і порадив українцям перевірити стан генераторів і павербанків перед опалювальним сезоном.

"Якщо є, потрібно його перевірити, що воно у робочому стані і нехай воно стоїть", – заявив Галущенко.

Він зазначив, що зараз триває війна і щодня є безліч величезних ризиків. Зараз потрібно просто розуміти, що ситуація може змінитися за вечір, ніч чи день.

"Ми можемо робити плани, дивитися баланси, формувати, але цей баланс може бути змінений будь-якою черговою масовою атакою", – зазначив міністр.

Тобто будь-яка масована атака може цей баланс взагалі поміняти за лічені години.

Зазначимо, за розрахунками Світового банку, Росія завдала енергетиці України близько 11 млрд доларів збитків. Про це теж не приховував міністр енергетики України Герман Галущенко та озвучив висновки закордонних експертів в ефірі телемарафону.

При цьому накопичити кошти природно, як це відбувалося раніше, компанії енергоринку зараз не можуть через зменшення споживання, а зобов'язань щодо підготовки до наступної зими мають набагато більше.

Тому Україні негайно потрібно шукати кошти та відновлювати пошкоджені енергооб'єкти.

Читайте також:

Кримський міст у потужному диму: окупанти у паніці. З'явилися подробиці

Ідуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо

Китай обвів Путіна навколо пальця: творці "Кинджалів" зливали всю інформацію про ракети