В Україні вартість овочів, за винятком картоплі, зросла майже на 1,5 раза порівняно з минулим роком, а ціна на цибулю підскочила майже втричі, що є нетиповою тенденцією щодо цибулі.

Експерт з аграрних питань Михайло Апостол дав свій прогноз щодо подальшого зростання цін на цибулю. Докладніше про вартість цибулі та перспективи зростання ціни на цибулю інформує ТСН.

За словами експерта, ціна на цибулю до осені продовжуватиме зростати. В основі такого зростання ціни на цибулю лежить низький рівень виробництва цибулі в Україні та різке зростання попиту на цибулю з боку споживачів через активне використання цибулі у приготуванні страв на кухнях українців.

"В Україні використано майже всі запаси цибулі й зараз йде пошук для закупівель на зовнішніх ринках. Україна – не єдиний покупець цього овочу, оскільки в Європі через посуху цибуля теж не вродила. Європа, яка постачала цибулю з Польщі та Нідерландів, зараз теж у пошуках цибулі, тому на зовнішніх ринках закупівельна ціна на неї досить висока", - зазначив експерт Михайло Апостол.

Таке підвищення вартості цибулі може призвести до того, що люди перестануть купувати цибулю, але також це може бути скрутно – адже цибуля є необхідним інгредієнтом у більшості страв української кухні. У будь-якому випадку, високі ціни на цибулю кардинально змінюють звичну для всіх українців культуру споживання, що призводить до необхідності перегляду традиційних рецептів та вибору альтернативних продуктів. Висока вартість цибулі може сприяти тому, що цибуля зникне не лише з українських кухонь, а й із рецептури багатьох страв.

Враховуючи ситуацію, що склалася, слід ретельно стежити за цінами на цибулю і по можливості закуповувати цибулю і робити запаси цибулі. Також можна розглянути варіанти вирощування цибулі на дачі або в горщиках на балконі, щоб мати доступ до свіжої, натуральної цибулі.

Читайте також:

Дорожче за червону ікру: які зараз ціни на черешню. Тепер цю ягоду дозволить собі не кожен

Готуємось отримувати нові паспорти: що потрібно знати і чи доведеться стояти в черзі

Долар обміняти не вийде: що потрібно знати і до чого готуватися