Напередодні літнього сезону і дорослі, і діти починають заглядати на сезонні ягоди, фрукти та овочі. І якщо полуницю вже скуштували багато, то черешню майже ніхто. І всьому вину нечувана ціна на черешню. У середині травня поточного року ціни на черешню в Україні сягнули небувалих висот, піднявшись на рівень понад 1000 гривень за кілограм черешні.

Докладніше про ціни на черешню в Україні пише "Хвиля".

Повідомляється, що фахівці пов'язують таке різке подорожчання черешні з дефіцитом на ринку, а також закупівлю імпортної черешні.

У деяких містах країни черешню можна придбати лише за 600 грн за кілограм, проте у більшості регіонів ціни на черешню коливаються в районі 750-1200 грн за кілограм черешні. Іспанські виробники черешні продають свій товар за цінниками близько 1500 грн за кілограм.

Ціна черешні в Україні, фото: скріншот з Хвилі

Ціна черешні в Україні, фото: скріншот з Хвилі

Експерти прогнозують, що можливо, 2023 року врожай черешні буде набагато пізніше, ніж минулого. Є також ймовірність, що черешня зовсім не вродить, і на ринках, а також у супермаркетах продаватиметься імпортна черешня. Це пов'язано з нестабільною погодою, включаючи ускладнений процес вегетації врожаю черешні, який був утруднений дощами, сильним вітром та холодною погодою під час запилення.

Незважаючи на невизначеність у найближчому майбутньому, експерти передбачають можливість імпорту черешні, якщо вона недоступна у внутрішньому ринку. Проте висока ціна на імпортовану черешню залишиться викликом для покупців.

Читайте також:

Календар посадки огірків: урожай у ці дні вам забезпечено. Запишіть дати

Цей секрет продавці квітів тримають у таємниці: що потрібно зробити, щоб гладіолуси виросли у ваше зростання

Тільки без паніки: що потрібно зробити, якщо вкусила бджола