Орхідеї можуть стати примхливими, якщо недостатньо уваги приділяється догляду та внутрішньому середовищу орхідей. Справжні поціновувачі орхідей повинні знати, що прогалини у забезпеченні помірної вологості ґрунту орхідей та правильного освітлення орхідей можуть стати причиною того, що орхідеї перестануть цвісти. Однак є кілька секретів, серед яких є секрет, завдяки якому ваша орхідея цвістиме удвічі краще. І йдеться про використання дощової води.

Докладніше про секрет використання дощової води, завдяки якій ваша орхідея цвістиме вдвічі краще, читайте в нашому матеріалі.

Існує незвичайний, але перевірений спосіб, який допомагає змусити цвісти орхідею вдвічі краще. Цей метод полягає в обробці орхідей дощовою водою.

Незважаючи на те, що орхідеї не люблять надлишку води, дощова вода є природним джерелом вітамінів та мікроелементів. Вона містить безліч корисних речовин, від яких залежить зростання та розвиток орхідей. У період посухи внутрішньокущові органи орхідеї не отримують достатньої кількості поживних речовин, тому використання дощової води - це свого роду еліксир життя для орхідей.

Щоб орхідеї росли і процвітали краще, необхідно дотримуватися кількох простих правил. Спочатку необхідно переконатися, що ґрунт та коріння орхідеї стали вологими, а потім починати зрошувати орхідею водою. Найкраще використовувати дощову воду, яка містить безліч корисних речовин. Якщо немає можливості зібрати дощову воду самостійно, можна використовувати акумульовану фільтровану воду, але в будь-якому випадку, головне, щоб вона була без домішок.

Орхідеї не люблять надлишки води, тому не слід зрошувати орхідею занадто часто. Через це може відбутися гниття коріння орхідеї. Щоб коріння орхідеї могло отримувати достатньо кисню, варто залишати перерви між поливами орхідеї та застосовувати дощову воду для орхідей правильно. У такому разі дощова вода може не тільки допомогти стимулювати цвітіння орхідеї та посилити розвиток нового листя орхідеї, але й значно покращити якість виходу квітів у орхідеї вдвічі за короткий проміжок часу.

Для оптимального росту та цвітіння орхідеї необхідно також стежити за температурою та освітленістю в кімнаті, використовувати відповідні додаткові добрива для орхідеї та правильно підбирати режим поливу орхідеї. Тому, якщо ви хочете, щоб ваша орхідея була красивою, здоровою і цвіла інтенсивніше, обробка дощовою водою - це один з найефективніших способів досягти цих цілей у вирощуванні орхідей.

Читайте також:

Орхідея цвістиме дуже пишно і красиво: 5 хитрощів, про які ви не знали

Чому не цвіте орхідея: названі помилки, яких припускаються майже всі

Розпустить 30 бутонів: секрет догляду за орхідеєю від досвідченого садівника. Відео