В Україні нещодавно набув чинності закон, який вносить зміни до кількох законів країни щодо примусового виконання рішень суду та інших органів в умовах воєнного стану. ПриватБанк уже попередив своїх клієнтів.

Докладніше про це інформує today.ua .

Однією з важливих змін є скасування дозволу на використання коштів до 100 тис. гривень за арештованими рахунками, який був тимчасово введений з березня 2022 року. Це стосується і клієнтів ПриватБанку.

Наголошується, що банки зобов'язані заарештовувати і дрібніші рахунки боржників, які перебувають під арештом суду. Крім того, рахунки боржника в кожній із фінансових установ будуть піддаватися арешту, причому закон не передбачає жодних винятків.

Для відновлення доступу до своїх грошей на рахунках клієнти ПриватБанку повинні врегулювати питання зняття арешту з виконавчими службами та отримати ухвалу про зняття арешту від державних представників та виконавчих служб. Клієнти ПриватБанку, які мають арешти, можуть скористатися певною сумою своїх коштів для особистих цілей. Розмір цієї суми у ПриватБанку не повинен перевищувати двох мінімальних зарплат для фізичних осіб та не більше п'яти мінімальних місячних окладів для юридичних осіб.

Щоб отримати доступ до своїх грошей, клієнтам ПриватБанку необхідно подати запит на ім'я виконавчої служби та просити розблокувати один із своїх рахунків ПриватБанку. Після отримання постанови про вилучення арештованих коштів виконавець повинен винести постанову про зняття арешту на частину грошей з одного з рахунків та надіслати його до банку.

ПриватБанк також нагадує про те, що для отримання більш детальної інформації про відновлення доступу до своїх рахунків клієнти можуть використовувати програму "Дія" або звернутися до контакт-центру виконавчої служби.

Читайте також:

ПриватБанк попередив українців щодо грошових переказів

Готуйте готівку: масовий збій у системах ПриватБанку. Попередження

ПриватБанк підготував сюрприз: частину грошей за поїздки у транспорті повернуть. Кого торкнеться