У понеділок, 16 травня 2023 року, президент Володимир Зеленський вдруге після початку великої війни прибув з візитом до Великобританії і зустрівся там з прем'єром Ріші Сунаком. Після того, як напередодні стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на загальну суму 2,7 млрд євро, від Британії українці очікували на не менш щедрий "подарунок". І не помилились.

"Працюємо над зміцненням оборони України та підтримкою нашого руху до НАТО", – заявив у Telegram Володимир Зеленський.

Так, стало відомо, що Великобританія прийняла рішення на тлі посилення опору України російському вторгненню передати Україні сотні нових ударних безпілотників з дальністю понад 200 км.

Відповідну заяву оприлюднено урядом Великобританії у понеділок, 15 травня, після того, як президент Володимир Зеленський прибув до Лондона для переговорів із прем'єр-міністром Ріші Сунаком.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Сьогодні прем'єр-міністр підтвердить подальше постачання Великобританією сотень ракет ППО та додаткових безпілотних авіаційних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників великої дальності з радіусом дії понад 200 км", – йдеться у заяві уряду.

Також очікується, що прем'єр-міністр Сунак підтвердить подальше постачання Великобританією сотень ракет для систем протиповітряної оборони.

"Наразі вирішальний момент для опору України у жахливій агресивній війні, яку вона не обирала і не провокувала", - йдеться у заяві прем'єр-міністра Ріші Сунака, яку той опублікував напередодні зустрічі із Зеленським.

Зазначимо, що на початку 2023 року Британія стала першою країною, яка надала Києву сучасні танки західного виробництва. А минулого тижня стало відомо про передачу української армії британських ракет Storm Shadow з дальністю близько 250 км.

Загальну вартість нового пакету військової допомоги в британському уряді наразі не озвучили. Однак очікується, що додаткові ракети для систем ППО та ударні дрони Україна отримає вже найближчими місяцями.

Нагадаємо, що за останні кілька днів Президент України Володимир Зеленський відвідав Францію, Німеччину, Італію та Ватикан, спонукаючи західних лідерів до більш активної підтримки України напередодні очікуваного українського контрнаступу.

Читайте також:

Це вже серйозно: у Криму почали падати нові російські гелікоптери! Ось і почалося

Лукашенко із параду забрала реанімація. Чим його пригостив Путін у день перемоги?

Лукашенко терміново зібрав силовиків, заявивши про серйозну небезпеку. Щось відчуває