З початку війни поєднання синього та жовтого в Росії опинилося під негласною забороною. Ще б пак, якщо раніше за стрічки, одяг чи манікюр у кольорах українського прапора затримували та виписували штрафи, то зараз усі ці предмети взагалі стали приводом для доносів, цькування і навіть нападів. Черговий випадок стався у Москві.

Так, стало відомо, що в Москві невідомі чоловіки, які їхали на автомобілі Opel, запустили над Червоною площею на кульках прапор України. Це сталося 12 травня.

"Порушників спокою" оперативно затримали. Про це повідомляють у російських Telegram-каналах. За даними джерел ВЧК-ОГПУ, ними виявилися один громадянин Таджикистану та один росіянин - Алішера К. та Бахрома У.

Затримання відбулося після інформації лейтенанта поліції Шайлулліна, який чергував на Червоній площі та помітив повітряні кулі. За даними поліцейського, невідомі запустили кулі із підв'язаним до них прапором України.

Чоловіків, які запустили кулі, дуже здивувало, щоправда, звинувачення щодо зв'язків з Україною. За їхніми словами, плакат мав рожево-фіолетово-жовтий колір, а на ньому було написано "Дякую за дочку".

Незважаючи на це на чоловіків все одно склали протоколи — за нібито непокору поліцейським, порушення режиму перебування в Росії та дискредитацію Збройних сил РФ

До речі, рівно місяць тому, 14 квітня, у центрі Санкт-Петербурга було піднято український прапор біля Таврійського палацу разом із прапорами інших країн СНД. Не минуло й години, як радикали в істериці побігли його знімати. Молода людина, яка власноруч зняла прапор, заявила, що "ворожому символу на місце у північній столиці". Саме тому він просто не міг залишити це поза увагою.

Нагадаємо, влітку 2022 року п'яний Z-патріот причепився до дітей у тамбурі підмосковної електрички через синьо-жовтий рюкзак дитини. Тоді чоловік відібрав у хлопчика рюкзак і кинув його на брудну підлогу зі словами: "Це що, Україно? Знімай, ці підори не повинні нам це давати"...

Читайте також:

Це вже серйозно: у Криму почали падати нові російські гелікоптери! Ось і почалося

Лукашенко із параду забрала реанімація. Чим його пригостив Путін у день перемоги?

Лукашенко терміново зібрав силовиків, заявивши про серйозну небезпеку. Щось відчуває