Сьогодні, у суботу 13 травня 2023 року, у Брянській області сталося одразу дві НП. Попередньо там розбилися літак Су-34 та гелікоптер Мі-8. Перше у Стародубському районі, друге повітряне судно у Клинцях. На місце аварії виїхали екстрені служби.

Так, першим зазнав аварії вертоліт Мі-8 у Клинцях під Брянськом. Попередньо повітряне судно розбилося неподалік житлових будинків.

У повідомленні екстрених служб сказано, що гелікоптер Мі-8 упав через пожежу двигуна. Ось тільки на відео, яке зняло вибух, чітко видно спалах поряд з вертольотом.

Чи збили його, чи стався вибух у вертольоті - уточнюється.

При цьому росіяни в соцмережах вже пишуть, що ситуація досить абсурдна і обурюються, що небо в Росії не захищене від слова зовсім.

Очевидці трагедії показали відео моменту падіння вертольота у Клинці. Місцеві кажуть, що перед падінням вертоліт Мі-8 довго кружляв над містом, після чого звалився додому у селі Мураха поряд із містом. Уламки Мі-8 у вогні від вертольота майже нічого не залишилося.

Вже відомо, що в результаті краху вертольота Мі-8 у Брянській області постраждала щонайменше 51-річна жінка - вона отримала опіки. Постраждала йшла вулицею в районі Солодівки та до неї потрапили частини вертольота.

Також лопата, що впала, вертольота пошкодила паркан.

Окрім вертольота у Брянській області розбився літак-бомбардувальник Су-34. Про це повідомило видання ТАРС.

На території Клинцівського району Брянської області введено план "Перехоплення", шукають диверсантів, які можуть бути причетні до атаки на Мі-8 та Су-34.

Наразі відомо, що пілоти літака Су-34 та вертольота Мі-8 загинули.

Нагадаємо, якщо вірити даним Генштабу ЗСУ, то з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вже знищено 294 російські військові вертольоти.

Читайте також:

Це вже серйозно: у Криму почали падати нові російські гелікоптери! Ось і почалося

Лукашенко із параду забрала реанімація. Чим його пригостив Путін у день перемоги?

Лукашенко терміново зібрав силовиків, заявивши про серйозну небезпеку. Щось відчуває