При догляді за орхідеєю дуже важливо не тільки забезпечити орхідеї достатню вологість, але й видалити всі засохлі частини орхідеї – листя, стебла та бутони. Якщо ці частини залишаться на орхідеї, то орхідея витратить багато сил і енергії на їх підтримку, що може призвести до марної витрати ресурсів орхідеєю.

Тому перед тим, як зайнятися поливом орхідеї, обов'язково перевірте орхідею на наявність засохлих частин орхідеї та видаліть їх. Докладніше про те, як відновити орхідею і змусити її пишно цвісти.

Якщо ви впевнені, що всі засохлі частини орхідеї були видалені, розпочинайте полив орхідеї. Для цього спочатку полийте орхідею водою так, щоб вся земля в горщику з орхідеєю була рівномірно зволожена, а потім дайте орхідеї деякий час, щоб надлишок води виплив. Це важливо, щоб уникнути утворення калюж у корені орхідеї, що може призвести до гниття.

Крім того, не забувайте, що орхідеї не слід заливати - краще поливати орхідею небагато, але часто, щоб кожна ділянка субстрату в горщику з орхідеєю отримала достатню кількість води. Також корисним може бути замочування дна горщика з орхідеєю у воді на кілька хвилин, щоб коріння орхідеї могло всмоктувати необхідну вологу.

Після поливу орхідеї зверніть увагу на стан коріння орхідеї. Якщо вони абсолютно сухі та білі, це може свідчити, що орхідея вже загинула. Якщо ж коріння орхідеї принаймні на кінчиках стало зеленим, значить, у вашої орхідеї є шанс на відновлення.

Щоб дозволити орхідеї поглинути необхідні поживні речовини, обприскуйте живе листя орхідеї водою. Однак пам'ятайте, що обприскувати листя орхідеї потрібно тільки в тому випадку, якщо на них не потрапляє сонячне проміння, тому що це може призвести до обпалювання листя орхідеї.

Дотримуючись цих порад, ви побачите, що орхідея зможе відновитися після важкого періоду і стане гарною та здоровою орхідеєю. Головне – не забувайте дотримуватися правил поливу та догляду за орхідеями, щоб ваша орхідея не страждала від нестачі вологи.

Читайте також:

Орхідея цвістиме дуже пишно і красиво: 5 хитрощів, про які ви не знали

Розпустить 30 бутонів: секрет догляду за орхідеєю від досвідченого садівника. Відео

Навіщо досвідчені садівники ставлять поруч із орхідеями баночки