9 травня 2023 року в Москві на Червоній площі пройшов традиційний парад на честь 78-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. На святкування 78-ї річниці Перемоги у ВВВ до Москви до Путіна прибули президенти Білорусії, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Туркменії та Узбекистану, а також прем'єр Вірменії. Не дивно, що влада вжила всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки на параді Перемоги, який пройшов 9 травня на Червоній площі.

Так, за два дні до святкування Дня Перемоги спікер Кремля Дмитро Пєсков анонсував, що на параді будуть "щонайменше 5 іноземних лідерів", тому заходи безпеки серйозні, оскільки "очікувати можна всього".

Пєсков заявив, що Росія має справу з "київським режимом", тому Кремлю "потрібна пильність" щомиті.

"Приймаються всі необхідні заходи для забезпечення безпеки, тим більше коли йдеться про присутність іноземних гостей, про присутність нашого глави держави. Все, що за законом належить, все робиться для цього", – попереджав Пєсков.

І справді, у Москві на військовому параді 9 травня діяли безпрецедентні заходи безпеки. Водночас Президент Росії Володимир Путін під час спілкування зі ЗМІ вдавав, що його нічого не турбує.

Головний біограф Путіна, пропагандист із кремлівського пулу Андрій Колесников заявив, що силовики пускали не всюди і не всіх. Так, наприклад, щоб від метро чи від місця висадки (їх було загалом три) дійти до трибун, треба було подолати чотири рівні перевірки.

Колесников розповів, що у його колеги під час перевірки конфіскували пристрій для куріння та мундштук IQOS. Було сказано, що з електронними предметами "туди не можна в жодному разі", а на боязке запитання: "А телефон можна?" - була отримана жорстка відповідь: "Телефон можна".

До речі, все конфісковане скидалося до урн із чорними поліетиленовими пакетами, тому на виході люди не змогли забрати свої речі.

До речі, ще один журналіст на останньому пункті пропуску втратив упаковку пігулок Tic-Tac.

— Tic Tac чим провинився? — трагічно, а якщо бути точним, риторично дивувався він.

— З їжею не можна,— хитав головою співробітник.

, всіх гостей обшукували та відбирали у них навіть звичайні речі – наприклад, упаковку драже Tic Tac.

До речі, зазначимо, що Путін приймав парад Перемоги поруч зфейковими ветеранами війни, які жодного дня не були на фронті.

Так, праворуч від Путіна сидів 98-річний Юрій Двойкін. 1942-го року, він записався до армії добровольцем, але на фронт так і не потрапив. 1944-го року, його, у складі НКВС, відправили на Львівщину "виконувати операції з ліквідації націоналістичного підпілля на території західної України".

А от ліворуч від Путіна сидів Геннадій Зайцев, який народився 1934 року. На момент початку бойових дій йому було лише п'ять років, а на момент закінчення – 11 років. Зайцева призвали на військову службу лише 1953 року. У 1959 почав служити в КДБ і брав участь у придушенні "Празької весни".

Читайте також:

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Кадирова та ватажка "вагнерівців" Пригожина скоро може не стати: Фейгін розповів, чого чекати

Ватажок "Вагнера" ​​Пригожин уже благає про допомогу: заявив, що скоро буде "пиріжок"