Сьогодні, 9 травня, у Москві відбувся парад на честь 78-х роковин перемоги над фашизмом. Путін у своїй промові цинічно заявив, що Росія хоче бачити майбутнє мирним та стабільним, проте зараз проти Росії нібито розв'язана війна і від учасників "спецоперації" залежить майбутнє російського народу.

Після параду Путін провів неформальний сніданок із гостями параду з Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану. А ось відданого друга та соратника Володимира Путіна Олександра Лукашенка після параду на святкуванні не виявилося.

Так, журналісти запідозрили недобре ще в той момент, коли Олександр Лукашенко виявився єдиним із запрошених глав держав, хто не пішов із президентом РФ Володимиром Путіним покладати квіти до могили Невідомого солдата. Лукашенка до Могили невідомого солдата підвезли на електрокарі службі безпеки, хоча Путін у супроводі інших політиків пішов пішки.

Як повідомляє "Наша Нiва", Олександр Лукашенко достроково виїхав із Москви через проблеми зі здоров'ям. Тільки так можна пояснити, чому Лукашенко не з'явився на неформальному сніданку, який провів Путін із лідерами країн СНД після параду Перемоги. Відсутність Олександра Лукашенка на заході ані Росія, ані Білорусь офіційно не коментували.

Білоруський політолог Дмитро Болкунець написав, що "Лукашенко за станом здоров'я не зміг бути присутнім на трапезі та залишив Москву". За даними політолога, до аеропорту Лукашенка супроводжувала машина швидкої допомоги.

До речі, багато хто на параді помітив, що у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка була перев'язана рука. Українські телеграм-канали припустили , що це могла бути пов'язка від катетера.

Крім того, після повернення до Мінська, Олександр Лукашенко не став, попри традицію, вимовляти промову на церемонії покладання квітів до монумента Перемоги у столиці Білорусії.

Читайте також:

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Кадирова та ватажка "вагнерівців" Пригожина скоро може не стати: Фейгін розповів, чого чекати

Ватажок "Вагнера" ​​Пригожин уже благає про допомогу: заявив, що скоро буде "пиріжок"