У наш час все більше людей усвідомлюють, що усиновлення собак – це не тільки благородніший вибір, а й прояв справжнього людського духу.

Мільйони людей по всьому світу стають відданими господарями вуличних собак, забезпечуючи цих тварин любов'ю та турботою, про які вони так довго мріяли. Однак, як і в будь-якій іншій нерівній боротьбі, є й незручності, пов'язані з доглядом за своїм вихованцем та прийняттям відповідальності за його життя та здоров'я. Саме тому не кожен зважиться на усиновлення занадто старих чи непрацездатних собак.

Але наш герой, 31-річний Нік Ебботт, зі штату Мен (США), який народився глухим, вирішив не боятися труднощів і усиновив собаку Емерсона, також глухого, з притулку Флориди. Собаці було півтора місяці, коли її було відвезено до Мен, де Нік її й усиновив, не замислюючись про труднощі, які можуть виникнути.

Емерсон мав тяжке минуле, починаючи з того, що знайшли його на вулиці, де в нього почалися судоми. На жаль, після його госпіталізації у нього було діагностовано парвовірус, що є дуже заразною вірусною хворобою, небезпечною для життя тварини. До того ж після госпіталізації з'ясувалося, що слух у Емерсона погіршився. Це не лякало Ніка, який сам також глухий. Він був упевнений, що розділить зі своїм майбутнім вихованцем не тільки мову жестів, а й розуміння того, що це означає бути «особливим» і знайти справжнє щастя одне в одному.

Через кілька тижнів Нік вирішив офіційно "усиновити" Емерсона, і процедуру було завершено менш ніж за 24 години. Мати Ніка повідомила, що зв'язок між ними був миттєвим, і здається, що вони були створені один для одного. Нік почав вивчати мову жестів Емерсона, і вони щодня ставали ближчими один до одного.

Собака почав відгукуватися на прості команди й рухи, і їхній зв'язок ставав все міцнішим. Вони навіть створили спільний Instagram-акаунт, на якому діляться фотографіями своїх пригод та новинами зі свого нового життя разом, як «два глухі хлопчики та їхні пригоди».

Скріншот із мережі

Скріншот із мережі

Читайте також:

Бандити увійшли до чату. У мережі регочуть над зграєю собак та котом-главарем, які стали розбійниками

Не вибрався з вогню: не стало зірки культового фільму "Чотири танкісти та собака"

У Польщу тепер не пустять із собакою чи котом: що треба знати українцям