Українські сім'ї з обмеженими доходами можуть отримати нові субсидії на оплату послуг ЖКГ для неопалювального сезону. Починаючи з 1 травня до 1 жовтня, виплати будуть здійснюватися автоматично для більшості одержувачів, які вже були зареєстровані в системі.

Докладніше про це інформує сайт Обозреватель.

Однак, для нових вступників у програму необхідна подача документів до 30 травня. Це може бути зроблено через сервісний центр Пенсійного фонду, пошту, веб-портал електронних послуг ПФУ або мобільний додаток фонду.

Крім того, певні категорії громадян, такі як внутрішні переміщені особи (ВПО), орендарі житла, сім'ї з меншою кількістю зареєстрованих мешканців та тих, хто має спеціальну субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, також мають повторно звернутися за оформленням субсидії на неопалювальний період

Розмір нової субсидії становитиме приблизно 500 грн, що нижче на 70% порівняно із зимовим періодом, де субсидія становила до 1600 грн у середньому. Проте розмір субсидії індивідуальний і залежить від суми комунальних платежів, де більшу частку становить опалення. Тому, якщо взимку в сім'ї не вистачало коштів на оплату комунальних послуг, але влітку вони мають можливість оплачувати всі рахунки самостійно, то субсидія на неопалюваний період автоматично буде скасована.

Слід зазначити, що розмір допомоги не зменшує розміру комунальних платежів. Виплати здійснюватимуться безпосередньо на банківський рахунок одержувача, який має самостійно сплатити свої комунальні рахунки у повному обсязі. Важливо пам'ятати, що платежі мають бути здійснені вчасно, інакше субсидія може бути анульована.

Крім того, субсидії на неопалювальний період не надаватимуться тим, хто накопичив борги за комунальні послуги або придбав майно на суму понад 50 тис. грн. У таких випадках допомоги необхідно чекати до гасіння заборгованості або оплати покупки.

Читайте також:

Це треба знати, що українцям видадуть безкоштовні набори продуктів. Хто отримає допомогу та як подати заявку

Перевіряйте платіжки: яким має бути тариф на газ у травні

Нарешті потішили: на українців чекає масштабний перерахунок пенсій. Коли виплатять