Цього літа підвищені пенсії отримуватимуть кілька категорій українців, що є приємною новиною для багатьох. Серед тих, хто може розраховувати на збільшену виплату, працюючі пенсіонери, вчені, держслужбовці та працівники органів місцевого самоврядування.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

У червні цього року пенсіонери, що працюють, отримають доплати, а також збільшені пенсії з доплатою за три місяці. Відповідне рішення було ухвалено у рамках проведення в Україні великої індексації пенсій.

Варто зазначити, що перерахунок пенсій пенсіонерів, що працюють, був здійснений з 1 квітня, оскільки це передбачено законодавством. Проте проіндексовані виплати вони зможуть отримати лише у червні разом із доплатою за квітень та травень.

Олена Охріменко, директор Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України попередила українців про це, виступаючи на телемарафоні. Звітна інформація за перший квартал 2023 року надійде до органів Пенсійного фонду вже у другій половині травня, тож підвищені пенсії українці зможуть отримати лише у червні.

Читайте також:

Відчує кожен українець: тарифи на воду суттєво зміняться

Хороша допомога: українські сім'ї можуть отримати по 2 тисячі гривень на кожного

Багато хто навіть і не знав: виявилося, що можна отримати одразу шість пенсій