Стало відомо, що відпустка по догляду за дитиною буде надаватися по-новому.

Так, в Україні, де раніше лише жінки мали право на виплату "декретних", незабаром можуть змінитися умови отримання декретної відпустки, а також батька з матір'ю дитини урівняються в правах.

Так, пресслужба Комітету з питань молоді та спорту в Україні повідомила, що плануються зміни в умовах надання декрету. Комітет прийняв відповідне рішення 7 квітня, підтримавши законопроєкт про зміни у сфері соціальних відпусток.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 18 закону про відпустки та встановити, що за бажанням матері, батька дитини надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Така відпустка може бути використана батьками одночасно, при цьому з загального трирічного строку, тривалість одночасного перебування у відпустці обох батьків не може бути більшою 4 місяців.
Передбачається, що батьки дитини повинні повідомити власника або уповноважений ним орган про початок та дострокове припинення такої відпустки не пізніше як за 14 календарних днів до дня її початку чи дострокового припинення.
Чинна норма закону про відпустки передбачає надання відпустки по догляду за дитиною одному з батьків.
Законопроєктом також пропонується встановити, що якщо дитина потребує домашнього догляду, матері, батьку дитини в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, зазначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною восьмирічного віку.